Kezdőlap » Hobbi » Mit kell tudnia egy felelős csincsillatartónak?

Mit kell tudnia egy felelős csincsillatartónak?

A csincsilla már első ránézésre is nagyon édes kisállat, így gyakran fordulhat elő az, hogyha elsétálunk egy állatkereskedés előtt, és meglátunk kifelé pislogni egy csinit, akkor azonnal haza akarjuk vinni. Azonban akármennyire is cuki ez az állat, a tartása ugyanolyan komoly felelősséggel jár, mint bármely más nagyobb állaté. Hogyha hazaviszünk egy állatot, azért felelősséget is vállalunk egyben, hiszen onnantól kezdve az ő sorsa a mi kezünkben van. Néhány szempontot ezért érdemes végiggondolunk, még mielőtt úgy döntünk, veszünk egy csincsillát.
A csincsilla 15, vagy akár 20 évig is élhet, tehát nem olyanoknak való, akik hamar beleunnak. Mivel hegyvidékről származik, ezért nyáron gondoskodni kell a megfelelő hűtéséről. Nem lehet egyedül, vagy otthon hagyni egy teljes napra sem, mert ellátásra van szüksége. A csincsilla nagy helyet igényel, hogy ne érezze rosszul magát, ezért érdemes figyelembe venni, hogy mekkora hely van otthon egy ketrecnek. A csincsillák nem minden esetben alszanak este, és néha nagyon zajosak, így aki nem jó alvó, nem tud vele egy hálószobában élni. Gyermekeknek soha nem szabad csincsillát venni, hiszen ez nem egy olyan állat, amit simogatni, és gyöntölni lehet, azonban mégis sok foglalkozásra van szüksége. Mivel nem szeret egyedül lenni, ezért szüksége van egy párra, aki egész nap vele van, hiszen erre a gazdi nem képes. A csincsillákat nem lehet szobatisztaságra szoktatni, és mindent megrágnak, ezért erre is ügyelnünk kell. Az etetése is lényeges, hiszen különleges, csincsillák számára kialakított eledelt kell adnunk nekik.
Tehát, mint láthatjuk, nem maga a csini, hanem a tartása az, ami költséges, így ezt is érdemes átgondolni, még mielőtt belevágunk a közös életbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük