Kezdőlap » Sport » Mit kell tudni a squash-ról?

Mit kell tudni a squash-ról?

Egyre népszerűbb mozgásforma a squash, vagyis a fallabda. Azért terjedt el ennyire, mert a rohanó életben senki nem ér rá, viszont ez a sport annyira megizzaszt, hogy akár az ebédszünetben is végezheted. Fél óra mozgással megizzasztod, átmozgatod a tested és felfrissíted az elméd. A játéktér egy zárt terem, ahol a két játékos, azért harcol, hogy a másik ne tudja visszaütni a labdát. Majdnem, olyan mint a tenisz, de a tér jóval kisebb, a falak pedig megakadályozzák, hogy kimenjen a labda. Ezért nagyon gyors és intenzív.

A játékot gyakran nevezik “menedzsersportként”, mert nem kell hozzá sok idő. A legtöbb fitneszcenterben, bevásárlóközpontban van terem, így csak leugranak a munkahelyükről a sportolni vágyók. Az ülő munkát végzők sportja, hiszen pont ott mozgat meg, ami elgémberedik munka közben. Komoly munkának teszi ki a lábakat, erősíti a hátizmot, javítja a tartást és nagyon erőteljes állóképességi edzést nyújt. Mindemellett javítja a koordinációs képességeket, a térlátást és jó hatással van a koncentrációs készségre. Itt az ügyetlenebb kezdők is kemény munkának vannak kitéve. A kis pálya és a fal segítsége miatt oktatás nélkül is sikereket lehet elérni. Már a kezdet kezdetén izzasztó edzéseket lehet produkálni. Fontos, hogy minden edzés előtt legyen bemelegítés. A gyors, intenzív mozgás okozhat sérüléseket. Emellett legyen fokozatosság a terhelésben. A sérülések elkerülése végett jobb, ha az elején egy oktatótól elsajátítod a technikát. Itt egy térfélen mozogsz az ellenféllel, így hasznos lehet ha megtanulod az ütéstechnikákat.

A squash versenysport és a magyar utánpótlás komoly eredményekkel büszkélkedhet. Így, akinek gyermeke van érdemes kipróbáltatni vele ezt a sportot, hiszen ki tudja. Lehet, hogy ő lesz a jövő squash bajnoka.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan épülnek fel a magyar bajnokságok?

A magyar labdarúgás legfelső vonala az OTP Bank Liga, amelyben 16 csapat szerepel, az utolsó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük