Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit kell tudni a Schüssler sókról?

Mit kell tudni a Schüssler sókról?

A Schüssler sókat már 130 éve használják világszerte, melyek segítségével akut és krónikus megbetegedéseket lehet gyógyítani. Alapelve, hogy a különböző ásványi sók hiánya, különböző betegségeket okoznak. Arcdiagnosztikával, az ásványi só hiánya könnyen észrevehető és annak pótlása megelőzheti a betegségek kialakulását.
Ezek a sók azonban, nem helyettesítő funkciót töltenek be, hanem információkat adnak át a szervezet számára, hogy hogyan lehet ismét egészséges. Hétköznapi példa alapján az építésvezető megmondja, hogy kinek mit kell csinálni, hogy elkészüljön a ház. A Schüssler sók természetes, ásványi anyagokból készített, csak gyógyszertárban kapható gyógyszerek, ezért mellékhatástól nem kell tartani és más terápiás módszerrel is alkalmazható egy időben.
Betegség esetén addig kell szedni a gyógyszert, míg észleljük a tüneteket. Súlyos hiányállapot esetén ez akár hónapokon keresztül is eltarthat. Előfordulhat, hogy egyszerre több só hiánya is jelentkezik, ilyenkor szakemberek maximum csak három féle só együttes használatát engedélyezik. A Schüssler sók tabletta formájában kaphatóak és a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel, ezért nem lenyelni hanem szopogatni kell. Ha a tabletta bevétele előtt és után körülbelül 20-30 percig nem eszünk és nem iszunk akkor a felszívódás annál hatásosabb. Természetesen ha közben megszomjazunk, egy kis víz ivása engedélyezett.
Ezeket a sókat leginkább terhesség alatt ajánlatos szedni, hiszen ilyenkor a szervezet sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve és gyakoribb a hiányállapot. Nem mellesleg semmilyen mellékhatástól nem kell tartani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük