Kezdőlap » Betegségek » Mit kell tudni a mellrákról?

Mit kell tudni a mellrákról?

Általában minden betegség hátterében valamilyen lelki probléma áll, ilyen a mellrák is. Kellő odafigyeléssel ez a betegség megelőzhető és gyógyítható. A mellrák a női daganatos megbetegedések leggyakoribb formája.Kevesen tudják, hogy férfiak is megkaphatják ezt a betegséget, de nagyon ritka. A betegség kialakulásában jelentős szerepe van a női nemi hormonnak, az ösztrogénnek. Nagyon sok kockázati tényező van. Legveszélyeztetettebb korosztály a 45-65 évesek. Veszélyforrás még, ha közeli rokonságban, családban már előfordult, a túl korai menstruáció, a fogamzásgátló tabletta szedése, a gyermektelenség vagy a 30 év feletti első szülés, illetve a dohányzás, az alkohol és a túlsúly is.
Sokat tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük, illetve a korai felismerés nagyon fontos, mert a mellrák gyógyítható. Fontos a rendszeres szűrővizsgálat mellett az önvizsgálat. Tünetek lehetnek, ha csomót érzel, a megkeményedett bőrrész a mell szerkezetében, a rendellenes pirosodás, duzzanat vagy meleg érzet a mellben. Figyelni kell a mellbimbót is, ha bármilyen elváltozást tapasztalunk forduljunk orvoshoz.
Amikor egy nő nem fogadja el nőiességét, nem vállalja fel önmagát, ez a szerv betegszik meg. Az anyához fűződő konfliktus, az anyai szeretet hiánya, az eltorzult anya-lánya kapcsolat mind mellrákhoz vezethet. A női mell az anyaság, védettség, táplálás, érzékiség és szexuális vágy jelképe.
Általában három féle kezelést alkalmaznak. A sebészeti eltávolítást, a sugárterápiát és a kemoterápiát. Újabban már alkalmazzák az immunoterápiát, amikor az immunrendszert stimulálva pusztítják el a rákos sejteket. Létezik még hormonterápia is, jelenleg ez a leghatékonyabb és a beteg szempontjából is ez a legkímélőbb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük