Kezdőlap » Nyaralás » Mit kell tudni egy görögországi nyaralásról?

Mit kell tudni egy görögországi nyaralásról?

Görögország kedvelt úti cél a magyarok körében, bár még mindig rengetegen vannak, akik nem jutottak el ebbe az országba. Busszal már nagyon kedvező áron el lehet jutni akár a görög szigetekre is, viszont be kell vállalni a 25-30 órás utazást, és ez az ami sokakat visszatart, hogy belevágjon. Repülővel már drágább, ugyanakkor cirka másfél óra alatt ott is vagyunk.
Görögország éghajlata mediterrán, így már májustól egész szeptemberig élvezhetjük a nyarat. Legmelegebb hónapjai július és augusztus, ekkor a hőmérséklet 40 fok körüli. Gyönyörű tájai, városai megérik a hosszú utazást, aki egyszer meglátja mindig vissza vágyik oda.

A szárazföldön rengeteg történelmi emléket nézhetünk meg, sokat tanulhatunk az ókori világról. Aki a tengerre vágyik és a szigeteket választja, az sem marad látnivaló nélkül. A görög tenger gyönyörű, hajóval fakultatív programok keretében több szigetre is ellátogathatunk. Búvárkodhatunk, megnézhetjük a kék barlangokat, melyek a természet csodálatos képződményei és a világon egyedülállóak.
A szállodák jól felszereltek, minden igényt kielégítenek. Az ellátás pazar, minden ami szem-szájnak ingere. A görög konyha amúgy is nagyon ízletes, egészséges és változatos. Olívaolajat, citromot és borsot használnak, mely az ételeknek különleges ízt varázsol. Nálunk is ismert és kedvelt étel a gyros és a tzatziki, ezért érdemes megkóstolni, hogy hogyan készítik el eredetiben. Rengeteg hal ételük van, ezeket is ki kell próbálni, hiszen ezek tengeri halak, melyek nagyon finomak és egészségesek.

A görög emberek nagyon kedvesek és vendégszeretőek. Különösen kedvelik a magyarokat, így ha ouzoval kínálnak bennünket ne vegyük tolakodásnak, hanem fogadjuk csak el bátran. Ne lepődjünk meg azon, hogy a görögök nem a pontosság mintaképe, hiszen más az életritmusuk. Gyakorlatilag ők este kelnek és éjszaka élnek. Aki ezzel az életmóddal azonosulni tud biztos egy felejthetetlen nyaralásban lesz része.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük