Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit kell tudni a Bach-virágterápiáról?

Mit kell tudni a Bach-virágterápiáról?

Mindenkinek vannak belső problémái, félelmei és stresszes helyzetei, ezek kezelésében nyújt természetes megoldást a Bach-virágterápia.
Az alkalmazása kortól független és talán jobb is, ha az ember a természet adottságai között keresi a megoldást. Persze nem olyan gyors a hatás, mint a tablettáknál, de minden bizonnyal egészségesebb. A Bach-virágterápiát 1930-as években fedezte fel egy bizonyos dr. Edward Bach. Olyan természetes hatóanyagokból álló szérumot akart kidolgozni, amely nagyon eredményesen orvosolja a lelki bajokat mellékhatások nélkül. Ez a terápia, mint, ahogy a nevében is benne van, virágok eszenciáiból van összeállítva, vagy 38 féle vadon élő növényből nyerte ki azokat az összetevőket, amelyek hozzásegítenek a belső béke megteremtéséhez és az öngyógyításhoz is. Tehát nem konkrét szervi problémákat kezelhetünk velük, hanem olyan lelki eredetű érzéseket, amelyekhez egy-egy betegség társítható, úgy is mondhatjuk, hogy a gyökerénél gyógyítjuk a bajt, ilyen a félelemérzet, önbizalomhiány stb., előbb az érzéseket változtatjuk pozitívabbá, így a betegségek enyhíthetők vagy akár meg is szüntethetők. A terápiát alkalmazhatjuk más gyógymódok mellett is, nem zárják ki egymást és nem kell tartanunk mellékhatásoktól. Ezeket az eszenciákat naponta többszöri alkalommal egy pohár vízbe kell csepegtetni és meginni, túladagolástól se kell félnünk.
A gyógyuláshoz a test-lélek-szellem harmóniáját kell megteremteni, mert, mint tudjuk már köztudott, hogy a lélek megbetegítheti a testet, így felborul az egyensúly, így segítenek a Bach-virágcseppek, felerősíti a lelket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mennyi cukrot fogyaszthatunk egy nap?

Tudta, hogy már egy fél doboz kólával is túllépi az ajánlott napi cukorbevitelt? Egy nemrég …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük