Kezdőlap » Divat és szépség » Mit kell tudni a gyantázásról?

Mit kell tudni a gyantázásról?

Egy nő részéről a szőrtelenítés a mai világban az ápolt megjelenés alapfeltétele. Persze mindenkinek mások az igényei arra vonatkozóan, hogy melyik testrészéről távolítsa el a nem kívánt szőrt, de a lényeg ugyanaz: kell egy hatékony módszer az eltüntetésére.

Az egyik ilyen megoldás a gyantázás. Ez az egyik leghatásosabb, leggyakoribb eljárási mód. Ha gyantázásról van szó, beszélhetünk hideg és meleg gyantáról. Lényegi különbség nincs köztük, de a meleg gyanta esetében vigyázzunk, meg ne égessük magunkat! Szóval a hatása mindkettőnek ugyanaz: a szőrt tövestül, mélyről tépi ki. Pont ezért az egyik legtartósabb megoldás, a lábak és egyéb testrészek ettől maradnak a legtovább simák. Azt mondják, hogy a hatása 4-5 hétre szól. Én inkább azt mondanám, hogy ilyen gyakran kell megismételni az eljárást, mert kétlem, hogy lenne olyan hölgy, akinek több mint egy hónapig tükörsima marad tőle például a lába.
A gyanta használata előtt mindenképp meg kell tisztítani és alaposan szárítani a kezelendő felületet. Nem kell feltétlenül kozmetikushoz mennünk gyantáztatni, bár ők a profik és a gyakorlottak, mégis otthon is elvégezhetjük, néhány alkalom után bele lehet jönni. A gyantázást követően kenjük be valamilyen balzsammal, bőrnyugtató krémmel a kezelt felületet. Ügyeljünk arra is, hogy 1-2 óráig biztosan ne érje víz azt a területet, különben felülfertőződhet. Az is fontos, hogy aznap tűző napsütésnek se tegyük ki az érzékeny bőrrészt.

Az az előnye, hogy sokadik alkalmazás után ritkítja a szőrt, idővel egyre kevesebb nő vissza, mivel a szőrszálak „erőszakos” eltávolítása után a hagymák elhalnak. Tehát hosszú távon ritkítja a szőrszálak sűrűségét.
Negatívum? A módszert csak minimum 2-3 milliméter hosszú szőrszálak esetében működik, tehát aki nem győzi kivárni, míg ilyen hosszúra megnő a szőr, annak nem épp ideális megoldás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük