Kezdőlap » Étel » Mit kell tudni a fenyőmagról?

Mit kell tudni a fenyőmagról?

Sokan nem ismerik a fenyőmagot, és nekik valószínűleg az újdonság erejével hat majd az is, hogy egyébként sokféle fenyő magját szoktuk ténylegesen elfogyasztani. Magyarországon konkrétan két féle fenyő magját tudjuk megvásárolni, az egyik típus az ázsiai fenyőmag, ez nemcsak olcsóbb, de ducibb is, mint a másik fajta. A másik típus, az európai mandulafenyő magja, mely mediterrán területekről származik. Tudni kell róla, hogy elsősorban az elkészítési eljárás teszi drágává ezt az élelmiszert, hiszen a tobozokból kézzel piszkálják ki a fenyőmagokat, amik pedig még ezután is benne maradnak a tobozokban, azokat kemencébe helyezik, így a mag kipattog belőle magától, azt feltörik, és leforrázzák.
A fenyőmag azért is olyan különleges, mert az íze a manduláéhoz hasonlítható, még az illata a dióhoz. Az íze tulajdonképp úgy jön ki igazán, ha megpirítjuk kissé száraz serpenyőben, vagy egy száraz tepsiben. Nem kell sokáig pirítani, mert egy idő után már keserű lesz. A fenyőmagról tudni kell, hogy magas zsírtartalommal rendelkezik, ezért a tárolásánál oda kell figyelni, hogy száraz és hűvös helyen tároljuk, de csak maximum egy hónapig tudjuk ezt megtenni. Ha lefagyasztjuk, akkor akár 3 hónapig is lehet tárolni, de sokan szokták mézben is tartósítani. Egyébként egy meglehetősen egészséges élelmiszerről van szó, nemcsak antioxidánsok vannak benne, hanem E vitamin is, valamint számos telítetlen zsírsav. Ezen felül található benne még kálium, magnézium, viszont a kalóriaértéke kiemelkedően magas.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen uzsonna süteményt készíthetünk?

Uzsonna süteményeknek nevezzük azokat a süteményeket, amit reggelire, napközben illetve uzsonnára fogyasztunk. Így szól a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük