Kezdőlap » Betegségek » Mit jelenthet az alvászavar?

Mit jelenthet az alvászavar?

Napjaink egyik népbetegsége az alvászavar. Sokan altatókkal alszanak el, mások az éjszaka közepén felébredve órákig bámulják a plafont. Érdemes ennek a problémának jobban utánajárni, hiszen sok mindenre figyelmeztet. Általában, aki nehezen alszik el számos fel nem dolgozott félelemre, gondra vagy bánatra utal. A nappal elfojtott probléma szorongást, félelmet vált ki. Megoldást jelenthet, hogy felszínre hozzuk ezeket a problémákat és megoldást keresünk rá.
A kialvatlanság oka, nem csak az álmatlanság lehet. Alvás közben sok olyan dolog lehet, ami miatt nem ébredünk fel viszont zavar a mély, nyugodt relaxációban. Így fáradtan ébredünk, pedig úgy gondoljuk, hogy aludtunk éjszaka. Ilyen zavaró tényező például a fogcsikorgatás. Ez egyfajta elfojtott agresszivitás, mely nem csak lelki probléma, hanem a fogak is sérülnek ezáltal. Nézzünk szembe azokkal a kényes témákkal, amelyek elől makacsul elzárkózunk, hogy újra nyugodt legyen az alvás.
A beszéd alvás közben is egy olyan probléma, amivel foglalkozni kell. Ilyenkor az illető olyan problémákat közöl, amelyek súlyos teherként nehezednek rá. Legyünk őszinték és nyitottabbak az életben. Beszélgessünk a barátokkal, rokonokkal, mert mindig segít, ha kibeszélhetjük magunkból a gondokat. Sőt ilyenkor a megoldás is könnyebb. A tartós kialvatlanság, fáradtság kihat az ember családi életére, munkájára és fokozatosan megjelennek más testi problémák. Ha senki nincs, aki meghallgatna minket, vagy nem tudunk kihez fordulni a problémánkkal érdemes szakembert keresni. A pszichoterápiák sokat segítenek és egy nyugodt, átaludt éjszaka után az élet is sokkal szebb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amit az eboláról tudni érdemes

Ebola. Az utóbbi időben ez a szó tartja rettegésben a világot, pánikot okozva mindenütt, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük