Kezdőlap » Szilveszter » Mit jelent a Szilveszter?

Mit jelent a Szilveszter?

A Szilveszter az óév utolsó napjaként általában bulik sorozatából, végtelen láncolatából áll. Ilyenkor az emberek ünneplik az elmúlt évet és egy jobb folytatás reményében ünneplik az újat. A különböző országok állampolgárai más-más kultúra keretei között ünnepelnek, a pénzesebb országokban nagyobb a külcsín, a szegényebb társadalmak szerény körülmények között.

Valahol az év utolsó napján tél van, valahol nyár, az időeltolódás is jelentős, valahol éppen éjfélt üt az óra, amikor máshol még éppen a délutáni sziesztát töltik. Én régebben még úgy-ahogy kedveltem a Szilveszterrel járó kalamajkát,manapság már púp a hátamon. A kötelező jókedv sajnos már nem megy, nem tudok tapsra vigyorogni. Sajnos évek óta nem hogy jobbat hozna az új év, de állandóan romlik az életszínvonal.

Nyilván a fiatalok másként látják a dolgokat, egyre erősödnek az utcai partik, míg régebben inkább a házibulik domináltak. Az utóbbi időben már lehet egy bizonyos időkereten belül pirotechnikát használni, el is lőnek egy csomó rakétát. Sokan még mindig házibuliba mennek, valakik táncos helyre, esetleg étterembe. Sajnos egyre többen isznak jóval nagyobb mennyiségű alkoholt, amit bírnak és ettől vagy erősebbnek hiszik magukat, vagy elájulnak és a detoxban kötnek ki. A kábítószerek elterjedése miatt sokan nyúlnak tiltott drogokhoz, ami lehetséges, hogy abban a pillanatban örömöt okoz, de hosszú távon a drog megöli az emberben a lelket, majd a testet is. Én a Szilvesztert idén is családi körben fogom tölteni egy kis bólé társaságában, nézzük a tv-t -ha lesz mit, mert a műsorok az utóbbi időben igen gyengék-, beszélgetünk, éjfélkor koccintunk és utána megpróbáljuk jól kialudni magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük