Kezdőlap » Családi élet » Mit jelent hazudni?

Mit jelent hazudni?

Mit is jelent hazudni? Mit nevezhetünk konkrétan hazugságnak? Ezeknek is fokozatai vannak, melyeket mi saját kényünk-kedvünk szerint osztályozunk. Ha mi hazudunk, akkor annak jelentősége kicsiny, csekély. De ha más hazudik nekünk, akkor azt elefántméretűre tudjuk nagyítani. És persze, az sem mindegy, kinek, miben hazudunk.
Ha kisgyermekként megkérdezte a tanárnő, tanultál? Természetesen igent feleltünk. Ez nem is igazán számít hazugságnak, inkább egy kissé lódítottunk. Amikor pletykát hallunk, annak egy része valószínűleg igaz lehet, de önmagában sokszor mégis hazugság, túlnagyolva bizonyos eseményeket, vagy tetteket, kiszínezett tartalom csak.
Sokan azt mondják, ha mondunk el valamit, akár a párunknak, akár barátunknak, még nem hazugság. Ez részben igaz is lehet, mindig attól függ, mi az a dolog, és miben áll az, amit nem mondtunk el. Ha van párunk, de mellette van egy személy, akivel szintén mély együttléteink vannak, és ha a párunk rá sem kérdez, már hazudunk neki. Ha szavakkal nem is mondtunk semmilyen hazugságot, tettekkel bizony sokszor hazudunk. „ha nem tudja, nem fáj” egyáltalán nem igaz, mert előbb- utóbb mindig kiderülnek. Mert a tetteivel már hazudott. Aki nem képes a társas együttlét szabályait elfogadni, az mindig egyedül marad.

A hazugságot mindig észre lehet venni a másik arcán. Ha jól ismerjük, akkor minden apró rezdüléséből, tekintetéből, vagy a viselkedéséből mindig tudhatjuk, ha hazudik. Szerencsére a lelkiismeret, a bűntudat is igen jelentős nyomokat hagy a hazug emberen. A belső egyensúly felborulása kihatással van mindennapi tetteinkre, szavainkra, és a zavartságunkat csak is őszinteséggel tudjuk helyrehozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük