Kezdőlap » Baba-mama » Mit jelent az, ha a csecsemő szopja az ujját

Mit jelent az, ha a csecsemő szopja az ujját

A pici babánál valószínűleg elsősorban azt jelenti, hogy szopási ösztönét nem elégíti ki, amennyi ideig az anyjától vagy cuclisüvegből szopik. Dr. David Levy kimutatta, hogy azok a csecsemők, akik háromóránként szopnak, kevésbé szopják az ujjukat, mint akik négyóránként esznek. amelyik gyerek 20 perctől 10 percre csökkenti a szopási időt (mert a cumi elhasznált és puha), hajlamosabb, hogy rászokjon az ujjszopásra, mint amelyiknek 20 percig kell dolgoznia. A csecsemők nem egyforma szopási igénnyel születnek. Az egyik 15 percnél tovább sohasem szopik és mégsem veszi a szájába egyszer sem.
A másik 20 percnél vagy még tovább szopik üvegből, mégis sokat szopja az ujját. Van újszülött, amelyik már a szülőszobában szájába veszi az öklét és később is megtartja ezt a szokást. Gyanítható, hogy némelyik családban öröklődik is az erős szopási ösztön. Amiatt nem kell aggódni, ha a csecsemő etetés előtt néhány percig szopja az ujját. Valószínűleg azért teszi, mert éhes. Olyankor kell a szopási ösztön jelentkezésére gondolni, ha rögtön etetés után beveszi az ujját, vagy ha két etetés közt sokat szopja. Az ujjszopást egyébként a babák általában 3 hónapos koruk előtt elkezdik. Nem azonos az ujjszopással, ha a csecsemő rágja az ujját vagy a kezét. Ez rendszerint akkor teszi, amikor megkezdődik a fogzás (általában 3-4 hónapos korban).
Amelyik gyerek egyébként is szopja az ujját, az fogzáskor egyszer rágja, máskor szopja, mikor melyikhez van kedve. Ha a szülők akarják, az első három hónapban az ujjszopás megelőzésének legeredményesebb módja, ha az ilyen gyereknek sokszor tesszük a cuclit a szájába.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük