Kezdőlap » Hobbi » Mit jelent az álomban látott arany?

Mit jelent az álomban látott arany?

Gyakran álmodik az ember, de mindig is érdekelte, hogy mit jelentenek az álmok. A régi időkben a varázslók, más népeknél sámánok igyekeztek megfejteni az álmokban látott képek, történések jelentéseit. Híres volt ezek közül a Biblia ószövetségi részében József története, aki megfejtette a fáraó álmát a hét bő, és hét szűk esztendőről. Ma már “tudomány” foglalkozik ezzel, az alábbiak közül nézzük, mit jelent az, ha valaki arannyal álmodik.

Elsősorban arra kell figyelnünk, hogy a “nem minden arany ami fénylik” mondás itt hatványozottan igaz, mert a legtöbb esetben kis hasznot jegyez. Ezzel összefüggésben az aranyhal éhséget jelent. Egy régi megfigyelés alapján aranyat viselni: hasznos dolog, aranyat készíteni: veszteség, aranykehelyből vizet inni: jót jelent, ugyanebből bort ártalmas. Aranyból készült kincset keresni, és találni szerencse a munkában, hamis aranyat találni, vagy venni: vagyonhoz jutást jelöl.

Aranyat ajándékozni,, vagy ezzel fizetni: először kétségbeesés, majd hirtelen öröm részesei lehetünk. Arany, ha a kabát zsebébe van, az jó, a zakó zsebében, álnok asszonnyal lesz dolgunk, ha nadrág zsebébe lenne, a legjobb barát lesz az elárulónk. Aranyat a Kos jegyében látni: betegség, a Bika jegyben: gyász, Ikreknél : jó barátunk elvesztése, a Rák jegyben: látogatót jegyez, Oroszlánnál: nyereséget, a Szűz jegyben: vigasságot, a Mérlegben: búbánatot, a Skorpió jegyében: vidám napokat, a Nyilasban: elkövetkező jó esztendőket, a Bakban: pénzt, a Vízöntő jegyében: kárt hoz, és végül a Halak jegyében látott arany: szenvedés eljöttét jelenti.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük