Kezdőlap » Baba-mama » Mit jelent a harmadik trimeszter?

Mit jelent a harmadik trimeszter?

A terhességet három trimeszterre osztható. Ebbe az időszakba a 28-40 hét tartozik. A harmadik harmadban sok kismama ismét felszáll arra a bizonyos érzelmi hullámvasútra, mint az első trimeszterben. Már nagyon várod mikor fog megszületni végre a babád, de aggályaid is vannak a szüléssel kapcsolatban. Ez teljesen természetes, mindenki fél az ismeretlentől, attól, amit még soha nem élt át, de aki már átélte az is így van ezzel, mert minden szülés, minthogy minden terhesség más és más. Javaslom ne hallgass szüléssel kapcsolatos rémtörténeteket. Minden szülés más-és más. Hasznos ilyenkor meditációs kazettákat hallgatni, sokat pihenni, és gondolatban elképzelni a tökéletes szülést. Tudom, hogy mindenhogy de főleg fizikálisan nagyon megterhelő az utolsó harmad. A nehezedő „teher” miatt, sok kismamának fáj a háta, és a lába. Éjszakai lábgörcsök léphetnek fel, valamint vizesedés, stb. A pocaklakótól néha nehezen kapsz levegőt, és sorolhatnám a terhességgel járó panaszokat. Fontos, hogy ne hagyd el magad, hisz ez már tényleg a vége. Sétálj sokat, ha még jól esik, és az orvosod is engedélyezi, akkor nyugodtan tornázz. Egyél ami jól esik, bár a gyomrodat akkorának érzed, mint egy ping-pong labda.

Ebben az időszakban érdemes megírni a szülési tervedet, hogy mit és hogyan szeretnéd és ezt megbeszélned szülésznőddel, valamint szülész orvosoddal. Összepakolni a kórházban szükséges csomagot, mint neked, mit a babának is. Megbeszélni a pároddal, hogy papás szülés lesz-e, vagy esetleg mást választasz erre a nagy eseményre. A gyermeked nevét is illik már ilyenkor eldönteni, ha még több esélyes a dolog. Szóval van még elég dolgod ahhoz, hogy nem a szülésre gondolj. Mivel már dolgozik benned a fészekrakó ösztön, valószínűleg kimosod, és kivasalod a kisbabád dolgait. Arra figyelj, hogy ne erőltesd túl magad. A tested jelezni fog, hogy meddig esik jól neki már milyen fizikai terhelés.

Az utolsó hónapban fontos hogy észre vedd tested minden jelzését. És örülj, hisz csupán egy karnyújtásnyira vagy attól, hogy babádat a kezedben tarthasd.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Heten mint a gonoszok – a baba hetedik hónapja

A hetedik hónap nem olyan eseménydús, mint az előzőek. Sok újat most nem fog mutatni, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük