Kezdőlap » Családi élet » Mit játszunk a négy fal között?

Mit játszunk a négy fal között?

Hűvös, esős időkben bizony nem lehetünk kint órákat a gyerekekkel, amit ők általában nagyon nehezen viselnek. Ki kell találnunk valamit, hogy ne legyen unalmas a négy fal között.

Előkerülhetnek a színes ceruzák, a zsírkréták, természetesen odafigyeléssel, hogy ne kóstolják meg a kíváncsi csemeték.
Fontos hogy olyan felületet tudjunk biztosítani amin nem baj, ha az eszköz túlszalad.
Kicsiknél még nem az a fontos hogy a karika tökéletes legyen és a színezés a vonalon belül fusson. Meg kell tanulnia élvezni ahogy a színek megjelennek a papíron. Nekünk is azt kell élveznünk, ahogy nekik kinyílik a világ. Amit mi krikszkraksznak látunk, lehet hogy épp mi vagyunk.
Nem szabad azt néznünk, hogy mikor és mit rajzol. Lehet hogy már egy évesen biztosan húzza a vonalat, de az is lehet hogy sokáig még bátortalan és legfeljebb lazán firkál.
Sose szidjuk meg a gyereket ha mégis olyan helyen alkot ahol nem szabad. Kijelölhetünk egy olyan falfelületet ahová szabad rajzolni, és oda tegyünk fel csomagolópapírt, vagy lemosható tapétát.
A fürdőszobában a csempére már kapható külön lemosható rajzeszköz is.

Nagyon hasznos ha van otthon építőkocka, a saját világunkat mi alakítjuk, nem baj ha minél korábban kipróbálja. Építhetünk egy egész várost, autópályával, kisvasúttal kiegészítve. Kisállatok segítségével állatkertet nyithatunk.

Játékosan bevonhatjuk a gyermeket a háztartási munkákba. Kisebbeket a söprögetésbe, porszívózásba, törölgetésbe. Nagyobbakat akár már a mosogatásba is. A közös főzést, sütést pedig mindenki élvezi. Még a kiömlött lisztes zacskó ellenére is.

Képeket nézegetve közösen gyárthatunk meséket. Játszhatunk Keresd meg..-et.
Már egész kicsik is élvezik a bábozást, a diafilm vetítést.

Az utánzás minden korosztály kedvence, ezt kihasználva anyuka fittségét is karban tarthatjuk ha beteszünk egy torna dvd-t. Egy idő után lelkesebben fog guggolni, mint a néni vagy a bácsi a tv-ben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Papírtakarékosság a gyakorlatban

Manapság szinte minden háztartásban nő a papírfelhasználás, ami természetesen növekvő költségeket okoz a fogyasztók oldalán, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük