Kezdőlap » Baba-mama » Mit játsszunk a gyermekünkkel, hogy az fejlessze is őt?

Mit játsszunk a gyermekünkkel, hogy az fejlessze is őt?

A kisgyermekek számára elképesztően jó szórakozás lehet felfedezni a kártyajátékokat. Persze először érdemes könnyebbel kezdeni, például állatokat ábrázoló kártyákkal, de később már elővehetjük a memóriajátékot is, ahol meg kell találni a különböző párokat. Amint ezzel is megismerkedtünk, kissé nagyobb gyermekeknél jöhet a komolyabb játékszabályú kártyajáték is, például a Fekete Péter.
Egy másik nagyon hasznos, ám annál olcsóbb játék a gyurma, mely nemcsak a kreativitást és a térlátást fejleszti, de az ujjacskák finommechanikai mozgását is elősegíti. Vannak gyermekek, akik inkább a síkban szeretnek alkotásokat készíteni, míg mások már térben is csinálnak kis szobrocskákat. Érdemes megmutatni egy-egy példát a gyerekeknek mindkét féléből, hogy kipróbálhassák ezt is, azt is.
Akár hisszük, akár nem, egy kis gurulós autó, vagy tologatós játék is hasznos lehet. Először is, mert a kis tárgy megfogása, és mozgatása igénybe veszi az ujjak finom mozgatását, másrészt pedig mert a hangok utánzása fejleszti a hangképző szerveket is. Hogyha ráadásul olyan mozgó játékot adunk neki amit húzhat maga után, vagy tolhat maga előtt, fejleszti a ritmusérzéket is, hiszen a gyermeknek meg kell tanulnia olyan sebességgel menni, ahogy a játék is halad. A kislányoknál a játékbaba, a kisfiúknál a játékmackó is fontos szerepet tölt be, hiszen ezek az „életutánzó” játékok egyfajta szerepjátéknak minősülnek a kicsik számára, így sokkal jobban fejlesztik a realitásképességüket, mint bármi más.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Testvér féltékenység

Mikor egy pár családot alapít nagy valószínűséggel jön a második baba is. Ekkor merülhet fel …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük