Kezdőlap » Baba-mama » Mit illik a játszótéren és mit nem?

Mit illik a játszótéren és mit nem?

Ha játszótérre visszük a gyerekünket jó ha betartunk és betartatunk néhány szabályt. Persze ilyenkor mi is elvárjuk, hogy a többi gyerek szülője is illemtudóan viselkedjen. Ez elsősorban a gyerekek fejlődését segíti, ugyanis ez az első helyszín számára, ahol a társas együttélést megtapasztalja, megtanulja az alkalmazkodást.
Először, ha a játszótérre érkezünk illedelmesen köszönni kell, hiszen ezután együtt fogunk tölteni pár órát. A gyerek élete első éveiben a szülőt utánozza, tehát ha még nem tud köszönni, de látja hogy az anyuka, apuka ezt teszi, neki is ez lesz a természetes. Rendszerint visznek a szülők a gyereknek játékokat, amivel tud homokozni, vagy labdázni. Ezeket a tárgyakat a kicsik nyugodtan kölcsönvehetik, de fontos hogy megtanulja, azt mindig vissza kell adni. Természetesen az általunk vitt játékokat is adjuk oda a többi gyereknek. A türelem nem a legfőbb erényük a kicsiknek, de egy csúszdánál, hintánál mindig ki kell várni a sort. Ebből párszor lehetnek hisztik, de kitartóak legyünk és meglesz a gyümölcse. Ha a gyerekünk már ügyesen mászik és csúszik, magyarázzuk el neki, hogy vannak kisebbek, akik lassabbak és figyelni kell rájuk.
Ha két kisgyerek közt valami konfliktus alakul ki, nem kell azonnal odarohanni. Hagyjuk, hadd oldják meg a problémát maguk. Messziről figyeljük és csak akkor lépjünk közbe, ha eldurvulna a dolog.
A játszótér kapuját mindig csukjuk be, akkor is, ha nyitva volt, hiszen így nagyobb biztonságban vannak a gyerekek. Fontos, hogy beteg gyereket soha ne vigyünk játszótérre, hiszen mi sem szeretnénk, ha a gyerekünk összeszedne valami nyavalyát.
A dohányzó szülők ne gyújtsanak rá a játszótéren, hiszen ez nem egészséges a gyerekeknek és tartsák tiszteletben a nem dohányzó szülőket. A szeszes ital fogyasztása egyértelmű, hogy tilos és figyeljünk rá, hogy a szemét mindig a kukában kössön ki. Ha viszünk magunkkal egy kis nassolni valót és megkínálnánk vele más gyerekeket is, illik előbb megkérdezni a szülőt, hogy adhatunk-e neki. Ha ezeket a szabályokat betartjuk biztosan jó móka lesz a játszóterezés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük