Kezdőlap » Szilveszter » Mit igyunk szilveszterkor?

Mit igyunk szilveszterkor?

Azt biztosan kijelenthetjük, hogy a szilveszter éjszakája nem múlhat el valamilyen alkalomhoz illő ital fogyasztásával. Ezen az éjszakán még azok is poharat ragadnak, aki a hétköznapokon sokszor kerülik az alkoholt.

Az új év hajnalán a pezsgő a legkelendőbb nedű, ezt biztosan kijelenthetjük. Ezek közül is már számtalan félét találhatunk, nem is kell messzire mennünk, elég beugrani egy közeli hipermarketbe. Ha ezt az itókát visszük vendégségbe biztosan nem foghatunk mellé, hiszen ebből sosem elég. Kiváló ötlet volt a gyártók részéről, hogy készítettek kölyökpezsgőt is, hiszen ha családias légkörben ünnepeljük a következő esztendő eljövetelét, akkor a gyermekek sem maradnak ki az éjféli koccintásból. Jó megoldás lehet ez még az alkoholt vagy betegség, vagy más megfontolás miatt kerülőknek, hiszen így ők sem maradnak ki a buborékos jóból.

Szilveszter éjszakáján házibulikban nagy sikere szokott lenni a házi készítésű bóléknak: ezek összetétele igencsak változó lehet, az biztos, hogy az igazi, klasszikus bólét több napig érlelik és semmiféleképpen nem egy órával a banzáj előtt dobják össze. Ezt az italt kedvelik az idősek, fiatalok, férfiak és nők, egész jó áron el lehet készíteni egy kis utánjárással és a nagy mennyiség is biztosan el fog fogyni.

Ezen az éjjelen a többség igyekszik kicsit igényesebb alkoholt fogyasztani, bár be kell vallani, hogy ez igencsak pénztárca függő is. Azonban ha ez nem jelent akadályt, akkor férfiak nyugodtan ragadjanak whiskey-t, a nőknek pedig nyugodtan ajánlható a martini. Ezeknek számos márkája megtalálható már a piacon, drágább és olcsóbb árkategóriában, így nem kell a gatyánkat is az alkoholra költeni. Nők kedvelt itala még a sherry vagy a likőrök tárháza, azonban az erősebbik nemmel együtt ők sem vetik meg az igényes, finom borokat.

Akármelyik alkoholt választjuk is ezen az éjszakán, tartsuk szem előtt a mértékletességet és igyekezzünk méltóságunkat megőrizve köszönteni az új esztendőt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük