Kezdőlap » Ital » Mit igyunk, ha fogyókúrázunk?

Mit igyunk, ha fogyókúrázunk?

A legtöbb fogyókúrás recept ki szokott térni az italokra is, ugyanis közismert, hogy ezekkel vihetjük be a legtöbb rejtett kalóriát. Ott vannak például a bolti üdítők, amelyeknek a többsége nagyon sok cukorral van ízesítve. Amikor megisszuk, nem érezzük hízlalóbbnak, mintha vizet innánk, valójában azonban akár egy főétkezésnek megfelelő energiát is bevihetünk az italokkal egyetlen nap során.
Ugyanakkor a megfelelő folyadékbevitel is nagyon fontos, és sokan nem szeretnek még erre is kitérni, megnézni az összes üveg címkéjét a boltban, hiszen nagyon sok idő megy el vele. Sokszor érdemesebb inkább lemondani dolgokról – és ha tartós súlytartásra vágyunk, akkor véglegesen lemondani, maximum kivételes alkalmakkor megengedve őket.
Persze van számos olyan ital, ami egyáltalán nem hizlal, ott van például mindjárt a víz, amivel egyetlen kalóriát sem viszünk be a szervezetünkbe. Ugyanez a helyzet az ízesítetlen teával és kávéval. Ha viszont ízesítést használunk, akkor valamennyi kcal biztos kerül bele, hiszen még a frissen facsart citromlének is van kalóriatartalma – ezeket azonban könnyű kontrollálni. Nyugodtan ihatunk tehát citrommal (és esetleg édesítővel) készül limonádét, több fogyókúrás program ajánlja is egy pohár citromos víz megivását minden étkezés előtt, mivel csillapítja az éhséget, és így nem eszünk olyan mohón.

Aki leszokóban van a kávéról, ihat különféle kávépótlókat, melyeket általában cikóriából készítenek pörköléssel, őrléssel és nem tartalmaznak cukrot. A gabonatartalom miatt az instant kávéknak is van viszont kalóriatartalma, ez viszont nem több, mint adagonként 5-8 kcal.
A rostos 100 százalékos gyümölcslevek egészségesek, viszont könnyen becsapják a szervezetünket. Ha számoljuk a kalóriákat, inkább hagyjuk el őket, hogy helyette az éhségérzetet is csillapító szilárd ételeket ehessünk.
Különösen kerüljük el az energiaitalokat, és az alkoholfogyasztást is csak az ünnepnapokra tartogassuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen italokat fogyasszunk a téli hónapok alatt?

Télen a hidegből beérve a lakásba alig várjuk, hogy valami forrót, valami meleget vegyünk magunkhoz, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük