Kezdőlap » Látnivalók » Mit hagytak ránk a templomos lovagok?

Mit hagytak ránk a templomos lovagok?

A jogászok negyedeként számon tartott Temple városrész a Fleet Streettől délre található Londonban. Nevét a templomos lovagok rendjéről kapta, amelyet 1118-ban alapítottak a Szentföldre és a jeruzsálemi templomhoz igyekvő zarándokok védelmére. A rend spanyol ága a Temze északi partján építette fel központját, amelyet Új Templomnak neveztek, és szokásuk szerint kör alaprajzú templommal egészítették ki. A templom független a londoni egyházmegyétől, közvetlenül a korona alá tartozik. A Szűz Máriának ajánlott templomot 1185-ben szentelte fel Jeruzsálem pátriárkája. A szentély a következő évszázadban épült fel. A rend titkos beavatási szertartásait az altemplomban tartották. Mindmáig fennmaradt a bűnbánati cella, amelyben 1301-ben halálra éheztették Walter le Balchelort, Írország főpreceptorát, miután nem engedelmeskedett a nagymesternek.

A templomosok rendjét 1312-ben betiltották, a templom így az ispotályosok rendjére szállt át, akik a birtok egy részét bérbe adták. I. Jakab végül a jogászoknak ajándékozta a területet, azzal a kikötéssel, hogy fenn kell tartaniuk a templomot. Az épületet háromszor állították helyre a XIX. században: az 1820-as, 1840-es és az 1860-as években. Jórészt bathi kővel burkolták, és jelentősen átalakították. Az 1941. évi bombázáskor súlyosan megrongálódott, ezért 1947-ben Walter Godfrey építész látott neki a felújításnak, és sikerült rendbe hoznia a templomban a középkor óta pihenő lovagszobrokat is. a legszenzációsabb felfedezés azonban a fából faragott díszítmények megtalálása volt, amelyeket Sir Christopher Wren készített az 1666. évi nagy tűzvész után.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük