Kezdőlap » Hobbi » Mit gondolnak a magyarokról külföldön?

Mit gondolnak a magyarokról külföldön?

Mi magyarok hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy utál minket az egész világ, hogy minket nem néznek semmibe külföldön, sőt szinte mindenhol üldözik a magyarokat. Ezzel szemben azonban teljesen máshogy vélekednek a magyarokról világszerte, már azok közül, akiknek egyáltalán van róla fogalmuk, hogy hol található ez a kis közép-európai ország. Ha valaki hallott már Magyarországról és szembesül azzal, hogy magyar vagy, akkor az elsők között lesz a gulyás, amit megemlít. A magyar konyháról általában az járja, hogy mindenbe paprikát teszünk, szeretjük a zsíros ételeket, a pörköltet, a tejfölt és a fokhagymát. Ezen kívül sokan megemlítik azt is, hogy a magyar ételek a többihez képest kimondottan fűszeresek, ezt hol pozitívumként, hol negatívumként hozzák fel. A második népszerű észrevétel, hogy a magyar lányok szépek, sőt a legszebbek. Való igaz, hogy szemrevaló hölgyek találhatók kis hazánkban, azonban hogy a szép lányok aránya más országokhoz képest nagyobb-e, erre valószínűleg kevesen tudják a választ.

A magyarokról sokszor tartják, hogy elsőre hidegek és távolságtartók, valamint pesszimisták és szomorúak. Ezeket mi is mondogatjuk magunkra, együtt azzal, hogy “ez olyan magyaros”. Van tényleg valami a magyar népben, ami ezeket alátámasztja, talán a történelemben gyökeredzik. Egyedülállóan szép történelme van a magyar népnek, azonban ami sorscsapás érhetett minket, az szinte minden érte is a magyar népet. Azonban azt is tartják rólunk, hogy nincsen önbizalmunk.

Ritkán vesszük észre, hogy tulajdonképpen milyen szép országban is élünk, panaszkodunk, hogy nincsenek magas hegyeink, nincsen tengerpartunk, miközben van egy Balatonunk, van számos gyönyörű városunk és a világszinten is egyik legszebbnek tartott fővárosunk. Sokszor viselkedünk elutasítóan és előítéletesen a külföldiekkel és gondoljuk azt, hogy aki külföldről jön, csak gazdag lehet, ami pedig külföldről jön, az biztosan jobb is, mint a magyar.

Azonban hogyha valaki képes a hideg külső páncélon belülre kerülni, akkor a magyarok kimondottan kedves, vendégszerető emberek, akik értenek ahhoz, hogy hogyan lássanak valakit vendégül. Például ha vendég érkezik a házhoz, akkor gyakran képesek vagyunk sokfogásos ebédet készíteni, és ha a vendég nem eszik, vagy nem eszik annyit, amennyit elvárnánk, akkor hajlamosak vagyunk ezt személyes sértésnek venni. Tudják azt is, hogy a magyar rendkívül tehetséges és intelligens nép, akár a zenében, akár a tudományokban, akár a sportban sokkal több jó eredményt érünk el, mint amennyit az országunk mérete és lélekszáma első ránézésre sugallna. De alapjában véve is külföldön talán jobban kedvelik a magyarokat, mint amennyire mi kedveljük saját magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük