Kezdőlap » Étel » Mit eszünk valójában, avagy ehetetlen ételek?

Mit eszünk valójában, avagy ehetetlen ételek?

A füstölt hústermékek, például a csülök térfogata jelentősen eltér a hasonló nyers húsfélék
térfogatától. A nyershús önmagától nem dagad nagyobbra, ezért tömegét egyes „találékony” feldolgozók sós oldat befecskendezésével növelik.
Úgy érezzük, hogy a kechup nem paradicsomízű és túl folyékony? Lehetséges, hiszen a gyártáshoz némely helyeken almát és céklát is használnak (persze azért némi paradicsom is kerül bele). A cékla más célokra szintén használható. A lelkiismeretes gyártó feltünteti az áfonyás, az epres vagy más gyümölcsjoghurt csomagolásán, hogy az cékla-vagy almalét tartalmaz, akárcsak a különféle dzsemek és lekvárok tisztességes gyártói. A csalók a csökkentett gyümölcsarányt cukor és savak hozzáadásával álcázzák. A valódi „élő joghurt” szavatossági ideje 8°C alatti hőmérsékleten egy hét. A hosszabb szavatossági idejű joghurtok már konzervek.
Az élelmiszereket ma már gyakrabban hamisítják, mint a pénzt.
Friss felmérések szerint az átlagos európai élelmiszer-fogyasztó évente 3kg (additív) adalékanyagot visz be a szervezetébe. És itt most nem csak a médiában agyonelemzett „E” betűs adalékokról van szó, hanem például állati maradványokról, keményítőkről, vízről, homokról. A szeparációval a lehető legtöbbet lehet kihozni például a csontokból, mielőtt zselatinba vagy hulladékfeldolgozókba kerülnének. Egy példa: levágják a csirke szárnyát, combját, mellehúsát, majd a maradékot-, bőrt, a csontmaradékot, zsírt, csontvelőt a szeparátor homogenizálja, pépesíti, és ezzel „gazdagítja” mondjuk a baromfi virslit, májpástétomot.
A túlzottan morzsálódó kenyér azt jelenti, hogy készítéséhez túl sok emulgálószert használtak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A virsli mégis finom

Lehet, sokan nem is gondolják, hogy a mindenki által ismert virsli milyen sok fajtája megtalálható …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük