Kezdőlap » Szilveszter » Mit eszünk Szilveszterkor?

Mit eszünk Szilveszterkor?

A szilveszteri összejöveteleken általában a bőség tála kecsegtet, annyi kaja tud összejönni, hogy fél életünk alatt sem lehet túlevés nélkül elfogyasztani. Rengeteg szendvics kerül feltálalásra.

Ezek a szendvicsek a mindennapoktól eltérően széles repertoárral készülnek. Tonhalas szendvics, ráksalátás szendvics, tengeri herkentyűkkel készített szendvics meg amit még el tudunk képzelni. Kaszinótojás, a legfinomabb sajtok és felvágottak kerülnek terítékre különféle ízletes saláták mellett. Ű

A saláták is változatosak a jó ég tudja hányféle készül belőlük. Aki nem kap szendvicsmérgezést, az degeszre eheti magát pogácsából valamint különféle édes és sós süteményekből. Nálunk az étlapon töltött tojás, franciasaláta, különféle szendvicsek szerepelnek, ha még éhes maradt valaki , az jóllakhat az éjfélkor megfőzött virslivel. Ebből is lehet egy csomó fajtát kapni, talán érdemesebb kicsit drágábban vásárolni, mert az olcsóbb kategóriájúban a fene tudja, hogy mi van? Az evés közben persze inni is kell valamit, a pezsgő mellett elkészített bólé általában ízleni szokott, pedig még soha nem sikerült ugyanolyan ízzel elkészíteni, mint az előző évben. Alapjában csak arra kell figyelni, hogy a gyümölcsök és az ivólevek, a tömény szesz és a borok szinkronban legyenek egymással, intenzív ízű italt csak nagy gondossággal tegyünk bele, vagy inkább hagyjuk ki.

A bólé alapanyagai lehetnek pl.: vodka, curacao, különféle likőrök, gin, martini, rum, fehér és vörös száraz bor, gyümölcslevek, szénsavas italok, banán, narancs, alma, meggy, cseresznye, barack, ananász stb. A keverési aránnyal soha nem foglalkozom, mindig kóstolás alapján készül, úgy döntöm el, hogy mi kell még bele. Dió ízű italokat csak mértékekkel teszek bele, unicumot pedig egyáltalán nem. Rengeteg recept kering az interneten, lehet azok alapján készíteni, de az a legjobb, ha a maga gondolatai alapján kotyvassza össze az ember, az a legfinomabb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük