Kezdőlap » Családi élet » Mit eszik a gyermek, avagy közétkeztetés hazánkban

Mit eszik a gyermek, avagy közétkeztetés hazánkban

Az étel akkor sikeres, ha elfogyasztjuk, másképp a kukában köt ki. Az ízek, az illatok,a színek és a látvány is sokban befolyásolja, van –e kedvünk megkóstolni egy-egy ételt, és erre fokozottabban kell/kellene figyelni az óvodákban,iskolákban, hiszen a gyerek, ha nincs kedvére egy étel, nem fogja megenni,bármilyen éhes.
Így sok feleslegesen kidobott pénz az, amit nem engedhetünk meg a mai világban, másrészt ettől még éhes marad a gyermek.
Sok közétkeztető cég hangzatos nevekkel ruházza fel, az egyébként vitamindús, és tápanyagokban gazdag ételt, de valamiért nincs jó ízűk, és vagy nincs kellemes, megennivaló külsejük, állaguk. Nem is beszélve az olyan gyerekekről, akiknek különleges étrendet kell betartania, ezért is kellene jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra.
A NÉBIH laboratóriuma szúrópróbaszerűen megvizsgált ételei az érzékszervi vizsgálattal kezdődik, a tálalt étel látványától, majd az alapanyagok minőségi ellenőrzésével folytatódik (íz, illat, állomány). De a valódiságtartalmukat is, pl a sajt sajtból van-e, vagy a sonkás tészta tartalmaz sonkát vagy csak ízfokozókat, és így tovább.
A szabványminősítés fokozatai: nem megfelelő,-átlag alatti,- átlagos,-átlag feletti,-és a kiváló.
Átlag alatti a túlfőzött zöldség, tészta, rizs, vagy éppenséggel az ehetetlen hús. De akadnak olyan ételek, melyek édesítőszerrel készültek, (ami nem egészséges egy fejlődő gyermek számára).
A nem megfelelő eredményeket nem követi szankció, de a közvélemény elé tárt valós adatok, mindig elérik a hatást a javulás felé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük