Kezdőlap » Hobbi » Mit eszik egy afrikai fehérhasú törpesün?

Mit eszik egy afrikai fehérhasú törpesün?

A törpesün étrendje fontos hogy változatos legyen, és magas fehérje-, valamint alacsony zsírtartalommal bírjon. A süni étrendjének az alapja a szárazeledel, valamint az élő eleség, melyet kiegészíthetünk, és változatosabbá tehetünk különböző eleségekkel.
Első eledel a száraz táp, mely lehet jó minőségű kutya-, vagy macskatáp, ez folyamatosan ott lehet a süni előtt egy olyan nehéz tálkában, amit nem tud felborítani. Száraz tápból kisszeműt válasszunk, és kísérletezzünk az ízekkel is, míg kitaláljuk melyiket szereti a sünink. Ha az állat túlsúlyos, akkor naponta csak 1-2 evőkanál tápot kapjon.
Mindig kell, hogy legyen a süni előtt friss víz, ezt önitatóból oldhatjuk meg a legkönnyebben. A táp mellett a kiegészítő eleséget érdemes este felé odaadni neki, és amit nem fogyaszt el, azt pedig reggel vegyük ki tőle. Kiegészítő ételből 1-2 teáskanálnyi mennyiséget adjunk. A kimondottan sünöknek készült tápot ne főeleségként, hanem csak kiegészítőként adjuk.
Adhatunk a süninek újabb kiegészítésképp konzerv, vagy alutasakos macska-, ill. kutyaeledelt, például csirkehús-, lazac-, vagy halas változatot, de nem feledkezhetünk meg az élő eleségről sem, mert az nagyon fontos számára. Adhatunk neki gyászbogárlárvát, lisztkukacot, tücsköt, vagy bébi egeret is, ezeket szívesen fogadja a süni akár a kezünkből is. A gyümölcsök és zöldségek nem kifejezetten a sünik kedvenc fogásai, de időnként próbálkozhatunk azzal, hogy az ételükbe belereszelünk valamennyit, esetleg bébiételt is kipróbálhatunk, hátha megeszik.
Minden sün kedveli a csirke-, pulyka-, és marhahúst, valamint a főtt májat, a halat, és a tojást nyersen vagy megfőzve. Ezeken kívül a sünik semmilyen tejterméket nem ehetnek, mivel laktózérzékenyek, ezért azt ne adjunk nekik, és persze semmi fűszeres ételt sem, mindent csak natúr!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük