Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit és hogy együnk, hogy kíméljük a gyomrunk?

Mit és hogy együnk, hogy kíméljük a gyomrunk?

Korunk legnagyobb gondja, hogy szinte mindenki stresszben él különböző okok miatt, legyen az gyerek vagy felnőtt. A kisebbeknek óriási elvárásokkal kell megküzdeniük az iskolákban és különböző elfoglaltságaik miatt. Az idősebbek aggódnak a pénz miatt, a munkahelyük miatt, a családjuk miatt és a többi.

Ezek a dolgok hosszú távon fizikai tüneteket okoznak, sokszor gyomorfájdalom vagy hasgörcs jelentkezik. Nagyon kellemetlen és a hétköznapi életünket befolyásoló problémák ezek, amelyekre ha nem fordítunk elég figyelmet, akkor súlyosbodhat az állapotunk és sokkal nehezebb lesz a gyógyulás.

A tüneteket, panaszokat amellett, hogy próbálunk kevesebbet idegeskedni enyhíthetjük az étkezési szokásaink megváltoztatásával. Gyerekeknél nem könnyű ezt elérni, de náluk sem lehetetlen, csak több figyelmet és türelmet igényelnek.

Felnőtteknek és gyerekeknek is ajánlott minden nap reggelizni. Nem szabad kihagyni, sokaknak feleslegesnek tűnhet, azonban ez az a művelet, amely beindítja a belső szerveinket és működésre készteti a szervezetünket. Nagyban befolyásolja, hogy a nap többi szakában mikor vagyunk éhesek.

Reggelire gazdag tápanyagtartalmú, rostos ételeket fogyasszunk, gyermekeknél erre a legjobb megoldás gabonapehely tejjel, felnőtteknél akár teljes kiőrlésű kenyér tojással vagy gyümölcs, esetleg különböző minőségi kekszfélék, de ők is fogyaszthatnak gabonapelyhez, lehetőleg natúr, ízesítetlen változatot.

A gyerekek egyenek egy nap ötször, a felnőtteknek is ajánlott lenne, de sokszor nem tudják megoldani az életvitelük miatt. A piciknek uzsonnára és tízóraira gyümölcsöt adjunk, ha van idejük a felnőtteknek, ők is egyenek egy nap legalább egyszer gyümölcsöt.

Az ebédünk legyen kiadós, tartalmazzon zöldségfélét is. Lehetőleg hallal és fehér hússal táplálkozzunk, amelyet a mi hagyományaink szerint leves előzzön meg.

Vacsorára szinte ne is együnk, elég egy kis gyümölcs vagy egy könnyű saláta. Fekvés előtt 4 órával már ne fogyasszunk ételt.

Kevés odafigyeléssel és minőségi ételekkel megkönnyíthetjük a gyomrunk dolgát minden nap.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Természetes stresszoldás

Számtalan stressz ér minket nap-mint nap, mi magunk sokat tehetünk a kiegyensúlyozott életünkért. A szabályok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük