Kezdőlap » Betegségek » Mit érhetünk el a súlycsökkentéssel?

Mit érhetünk el a súlycsökkentéssel?

Minap egy vizsgálattal kapcsolatban egy fővárosi kórházban voltam, ahol is jó sokat kellett várnom a vizsgálatig, ezért jobb híján elfoglaltam magam. Először olvastam, majd elkezdtem nézni a patika tv műsorát. A műsorban nagyon sok érdekes témát érintettek, a vérzsír, koleszterin, vérnyomás csökkentésénél kaptam fel a fejem.

A műsorban éppen egy 60-as úriember nyilatkozott, aki elmondta, hogy az utóbbi időben 55 kg-tól sikerült megszabadulnia, emiatt a laborértékei is normalizálódtak. Az úr 160 kg. körül mozgott a fogyása előtt. A riporter kérdezgette, hogy miért hízott meg ennyire, valamilyen étkezési vagy más egészségügyi problémák miatt, azt válaszolta, hogy inkább az étkezési szokásai voltak károsak. Elmondása szerint a reggeli laza 20 tojásból állt, néha vacsira megevett egy kiló kenyeret, hozzá másfél kiló turistaszalámit, amit meglocsolt egy liter tejjel. Ettől én már rosszul lettem, de akkor fogtam padlót igazán, amikor arról beszélt, hogy egy ízben 40 gombócot evett meg a töltött káposztából.

A betyár mindenkit-gondoltam-ez sem semmi, de az meg pláne, hogy evését gyökeresen megváltoztatva normalizálta a vérnyomását, a koleszterinszintjét, a vérzsír értéket, a kezdődő érszűkület is javulást mutatott. Tulajdonképpen a fogyás ennek az embernek az életét mentette meg, mert ilyen étvágy mellett valószínűleg nemhogy évekig, de lehetséges, hogy csak hónapokig, hetekig élt volna. Tulajdonképpen ez a riport is rámutatott, hogy egyszerű súlycsökkentéssel milyen radikálisan lehet a laborleleten szereplő értékeket csökkenteni, akár gyógyszer alkalmazása nélkül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük