Kezdőlap » Divat és szépség » Mit érdemes tudni a szőrtelenítő krémekről?

Mit érdemes tudni a szőrtelenítő krémekről?

Hogyan szabaduljunk meg a nemkívánatos szőrszálaktól krémek segítségével? A drogériában beszerezhető szőrtelenítő krémek alkalmazása egyszerű és viszonylag gyors eredményt hozó, kényelmes szőrtelenítése technika. A hatása körülbelül a borotva használatával azonos, mégis kicsit kíméletesebb megoldást jelent, mint éles pengék húzkodása az érzékeny bőrön. Gondolnánk mi. A valóság viszont az, hogy ezek a krémek veszélyes vegyszereket tartalmaznak, ami nem csak a szőrt, hanem magát a bőrt is megtámadják, ezáltal rendszeres és hosszú távú alkalmazása még ártalmas is lehet. A krém úgy fejti ki a hatását, hogy a benne rejlő hatóanyag gyakorlatilag feloldja a szőrszálat, így azok egy spatula segítségével egy laza mozdulattal eltávolíthatók. A baj csak az, hogy ezek a hatóanyagok nem csak a szőrt, hanem a bőrt is megtámadják, a krém megbontja a védőhámot, sérti a bőr felső, védekező rétegét. Allergéneket is tartalmaz, ezért az első használat előtt mindenképp végezzünk tesztet egy kisebb bőrfelületen és figyeljük meg, hogy nem okoz-e kiütést vagy allergiás reakciót.

Természetesen hátránya is van: a borotvához hasonlóan ez a módszer is erősíti a szőrszálakat. Mivel a bőr alatt is szétmarja a szőrszálakat, ezért szőrtüsző-gyulladást is okozhat. Hatása nem tart sokáig, mivel ez is csak a szőr bőr feletti részét távolítja el. Állítólag néhány napig sima marad tőle a bőr, de tapasztalatok szerint a legtöbb nőnél ugyanúgy, mint a sima borotválkozás után, már másnap újra megjelenik a szőrszál, és borostás lesz a bőr.

Teljes siker csak kiegészítő módszer, például borotva használatával érhető el. Abszolút ne használjuk a krémet sérült, gyulladt, napégett bőrön, sőt, a használata után 24 óráig kerüljük a napsütést. Érzékeny részen nem ajánlott használni, leginkább a láb szőrtelenítésére felel meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük