Kezdőlap » Növények » Mit érdemes tudni a lucfenyőről és jegenyefenyőről?

Mit érdemes tudni a lucfenyőről és jegenyefenyőről?

Amikor az emberek elkezdtek karácsonyfát állítani, és díszíteni, az első típus, ami megjelent a háztartásokban a lucfenyő volt. Nemcsak azért, mert ez olcsón beszerezhető volt mindenki számára, hanem mert szép élénkzöld színe, és kecses alakja miatt mindenki tetszését elnyerte hamar. Még napjainkban is ez a legelterjedtebb fenyőtípus karácsonykor hazánkban, elsősorban szép alakja, és kellemes színe, valamint olcsósága és fantasztikusan jó fenyőillata miatt.
A lucfenyőről tudni kell, hogy az ágai szabályos elrendezésűek, azonban sajnos hogyha megszáradnak a tűlevelei, akkor azonnal lehullnak helyükről. Vagyis utóbbi tulajdonsága miatt nem célszerű ilyet választani karácsonyfának, vagy ha mégis, akkor hűvös helyen tartsuk, és lehetőleg cserepeset vegyünk belőle, akkor tovább tart majd mint a kivágott változat. Egyes felmérések szerint egy jobban fűtött családi házban egy hétig, és központi fűtéses panelban pedig két napig bírja levélhullatás nélkül.
A leginkább a lucfenyőhöz a jegenyefenyő hasonlítható, melyet valójában nagyon könnyű összekeverni előbb említett rokonával. A különbség a kettő között pedig eléggé számottevő, hiszen a jegenyefenyőnek a tűlevelei sokkal tartósabbak, nem hullnak le olyan hamar, mint a lucnak, és a jegenyefenyő lombozata is sokkal ritkább. A jegenyefenyő tűlevelei ha kiszáradnak, szó szerint ráaszalódnak a fenyőfára, azonban nem potyognak le. Az alakját illetően általában szép, karcsú formájúakat lehet belőle beszerezni, viszont elég drágán, hiszen maga a fenyőmag is rendkívül drága.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit kell tudni az áfonyákról

Az eper után a világon a talán a második legkedveltebb gyümölcs a hangafélék családjába tartozó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük