Kezdőlap » Látnivalók » Mit érdemes megnézni Tokióban?

Mit érdemes megnézni Tokióban?

Tokió, mint a világ egyik legnagyobb és legmodernebb városa, minden évben rengeteg turistát vonz. A 2011-es pusztító földrengés és szökőár után a Japánba érkező külföldiek száma jelentősen csökkent, pedig a látnivalók száma végtelen. Itt mindenki megtalálhatja a neki való programokat, főleg mivel a modern épületek és szórakozási lehetőségek keverednek az ősi tradíciókkal.

Ha elsősorban a modern metropoliszra vagyunk kíváncsiak, semmiképp sem hagyható ki a 2012-ben befejezett Tokyo Skytree, ami 634 méterével nem csupán Japán legmagasabb épülete, de körülötte teljes szórakoztató városka épült. Emellett szédítő látványt nyújtanak a különleges körzetek, mint például Akihabara ami az elektronikai cikkekre, illetve az anime és manga kultúrára specializálódott, vagy Shibuja a változatos ruhákban parádézó fiatalokkal teli sétáló- és bevásárlóutcáival.

A színkavalkád, rohanó tömeg és hangzavar után igazán megnyugtatóan hat sétálni az Ueno parkban ahol szentélyek és múzeumok mellett még állatkertet is találhatunk. Tokió legősibb Buddhista temploma a Szenszódzsi, ami Aszakuszában található, és a hatalmas vörös lámpás kapuhoz vezető úton szuvenírárusoknál vásárolhatnak az oda látogatók. Különleges történelmi jelentősége és atmoszférája miatt magával ragadó látnivaló az ingyenesen látogatható tokiói császári palota, illetve annak parkja is.

A Japánba vágyó magyarok az ázsiai ország egyre növekvő népszerűségének köszönhetően több kijutási opció közül is választhatnak. Szinte az összes nagyobb utazási iroda szervez utakat Tokióba a luxusszállodás nyaralásokat kedvelőktől kezdve az ország rejtett szépségeit bemutató körutakig. Ha mégis inkább magunk szervezzük az utazást, érdemes minél előbb lefoglalni a repülőjegyet és a szállást, ezzel sokat spórolhatunk. Emellett számolni kell azzal, hogy Japánban szinte minden drágább, jobban megéri kis családi éttermekbe vagy büfékbe beülni, mint bevásárolni és magunknak főzni. A nevezetességek körbejárása után pedig érdemes nagy sétákat tenni és felfedezni az eldugott szentélyeket és magunkba szívni e különleges város atmoszféráját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Izland a forrongó jég világa

Izland, Iceland – egy sziget közvetlenül az Északi sarkkör közelében, Norvégia és Grönland között. Egy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük