Kezdőlap » Látnivalók » Mit érdemes megnézni Győrben?

Mit érdemes megnézni Győrben?

Győr Magyarország egyik legszebb városa. Az ország északnyugati felén elterülő megyei jogú város körülbelül 130 ezer lakossal rendelkezik, a találkozások és a sport fővárosa. Magyarországon a hatodik legnagyobb népességgel rendelkező város, gazdaságilag is az ország egyik legfejlettebb pontja. Műemlékek terén dobogós, a harmadik legtöbb ilyennel rendelkező magyar város.

Különös szépségét elsősorban a sok folyó adja, ezek egyedi városképet tárnak a látogatók szeme elé. Győr egyik legnevesebb épülete a városháza, a város egyik jelképe. Szintén híres a barokk belváros, amelyen végigsétálva számos jeles épülettel találkozhatunk. Fentről, a városházától elindulva mindjárt a sétálóutcán találjuk magunkat. A belvárost felújított barokk épületek jellemzik, kellemes hangulatot adva a városnak. A sétálóutcán nemrég nyílt a látogatóközpont, ahol amellett, hogy ajándéktárgyakat, útikönyveket tudunk beszerezni, mindig tájékozódhatunk a látnivalókról és a programokról. A város egyik legfőbb találkozási pontja a város főterének is nevezhető Széchenyi tér, ahol számos étterem, kávézó, fagyizó nyújt lehetőséget ebédhez, vacsorához vagy akár csak egy kellemes beszélgetéshez. A Széchenyi téren található szintén a Loyolai Szent Ignác Bencés templom a két tornyával, és ha a térről továbbhaladunk, akkor szinte azonnal a püspöki várhoz érünk. Amellett, hogy a bazilikával különleges képet ad a városnak, számos egyházi emléket is őriznek itt, valamint Szent László hermája is megtalálható. A város központjának egyik meghatározó épülete még a Győri Nemzeti Színház, de előadásokat rendeznek még a Richter-teremben, valamint a gyermekek számára létrehozott Vaskakas bábszínházban is.

Győr nemcsak azoknak ideális úti cél, akik kulturális sétát szeretnének tenni: aki szórakozni vágyik, ugyanígy megtalálhatja a neki megfelelőt. A belváros tele van éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel, a folyók számos vízisportra adnak lehetőséget, valamint a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál elterülő Rába Quelle Fürdő a wellness szerelmeseinek is élményt nyújthat. A városban számos sporteseményre is ellátogathatunk, mind a kézilabdások, mind a labdarúgók, a futsalosok és a kosárlabdázók az ország élvonalához tartoznak. Győr folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően 2017-ben Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendezhet, amelynek sikeres szervezéséhez számos modern sportkomplexum készül a városban: többek között uszoda és 5000 fős sportcsarnok. A város nemcsak a kultúrára és a sportra fektet nagy hangsúlyt, de az oktatásra is: a városban működik hittudományi főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, valamint az elsősorban közgazdászokat és mérnököket képző, a győri Audi gyárral kapcsolatban álló Széchenyi István Egyetem is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük