Kezdőlap » Látnivalók » Mit érdemes megnézni Firenzében?

Mit érdemes megnézni Firenzében?

Firenze, „a reneszánsz bölcsője”, a „művészet városa”. A város, ahol olyan páratlan és csodálatos műalkotásokat tekinthetünk meg, mint Michelangelo szobrai, vagy épp a „Vénusz születése”.

Ebbe a különleges városba lépve úgy érezhetjük, egy új világba léptünk, mely csak azért létezik, hogy lélegzetelállító alkotásokat tárjon a szemük elé. Ha már ott járunk, bolondok lennénk nem megragadni az alkalmat, elszalasztani ezt a pompás lehetőséget.

Íme, néhány hely, amelyet mindenképpen látnunk kell, ha itt járunk.

Galleria dell’Accademia

A látogatók itt megtekinthetik Michelangelo leghíresebb alkotását, a Dávid szobrot, melyet egyetlen, vékony és hibás márványtáblából faragott ki, amellyel még Leonardo da Vinci sem tudott mit kezdeni.
A Galériában rengeteg kiváló festmény mellett Michelangelo néhány más munkája is látható.

Museo dell’Opera del Duomo

A Museo dell’Opera del Duomo legjelentősebb területe a múzeum zárt udvara, ahol állítólag a fiatal Michelangelo a Dávid szobrot készítette. A múzeum legfeltűnőbb alkotása Donatello Szent Jánosa, valamint Cambio túlvilági tekintetű Üvegszemű Madonnája.
Olyan lenyűgöző alkotások láthatóak itt, mint: Michelangelo Piétája, a „Szent János” Donatellótól, vagy az „Üvegszemű Madonna” Cambiótól.

Museo Nazionale del Bargello

A Bargello annak idején egy palota volt, amelyben a város főhivatalnoka élt. mai nevét akkor kapta, mikor a Medici család átadta az épületet a rendőrfőnöknek.

Palazzo Vecchio

Az épületegyüttest egy belső udvaron keresztül lehet megközelíteni. Innen tudunk felmenni az Ötszázak terméhez, amely a palota legszebb, leglenyűgözőbb látnivalója.
Michelangelo Győzelem szobra is itt található, majdnem pontosan a terem bejáratával szemben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük