Kezdőlap » Betegségek » Mit egyen egy allergiás beteg ?

Mit egyen egy allergiás beteg ?

Számos élelmiszer létezik, mely erősen allergizálhat, noha mégis sokan nem is tudnak ezeknek a hatásáról. A legveszélyesebbek, melyek a leggyakrabban váltanak ki allergiás reakciót, az a tej, és a tojás, azonban ezen felül is vannak még olyan ételek, melyek allergiás reakciót válthatnak ki a szervezetünkből, és ekkor tünetek produkálásával reagál a szervezetünk problémára.
Sokan nincsenek tudatában annak sem, hogyha esetleg valamilyen keresztallergiától szenvednek, holott az ugyanolyan reakciót válthat ki a szervezetből, mintha az allergénnel érintkezett volna. Persze a kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos, és a leginkább ez segíthet az olyan allergia esetében, melyet étel okoz, azonban érdemes arra is ügyelni, hogy mit fogyasztunk, és hogyan. Érdemes azokat a zöldségeknek, gyümölcsöknek, magvaknak, és egyéb élelmiszereknek a fogyasztását elkerülni, mely allergiás reakciót okoznak a szervezetben. Az is megoldás lehet, hogy ezeket az ételeket párolva fogyasztják el a betegek, hiszen a legtöbb allergén párolást követően már nem okoz allergiás reakciót.
Ha már kialakultak a tünetek, akkor érdemes sok probiotikumot, és prebiotikumot fogyasztani, és néha, például egy héten egyszer tisztítónapot, böjtöt tartani. Ha hetente egy alkalommal tartunk egy olyan napot, mely során csakis ásványvizet iszunk, és frissen préselt zöldség-, vagy gyümölcslevet fogyasztunk, akkor az kitisztíthatja a szervezetünket, és segít megszabadulni az aktuális tünetektől is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük