Kezdőlap » Szilveszter » Mit csinálnak a tinik szilveszterkor?

Mit csinálnak a tinik szilveszterkor?

A tinédzser kor a lázadásról szól. És mikor ne lázadnának jobban, mint szilveszterkor? Amikor ki akarják harcolni maguknak, hogy ne kelljen otthon maradniuk december 31-én.
Mert az ő szemükben nagyon ciki, ha valaki otthon marad aznap éjjel és ül a tévé előtt, vagy hasonló unalmas elfoglaltsággal tölti az estét. Persze a magányosabb, maguknak való fiatalokat ez nem izgatja, és mit érdekli őket, hogy mások mit gondolnak róluk a társaik, ha ő otthon akar maradni, akkor hadd tegye azt. De ők a ritka kivétel. A többség le akar lépni a haverjaival, barátaival, közösen akarnak szórakozni, nem az ősökkel unatkozni. És ez így van rendjén. Hadd tombolják ki magukat, de szülőként azért legyünk benne biztosak, hogy kikkel lesz a tinédzser gyermekünk, hol lesznek, mit csinálnak. De csak mértékkel.
Mert naiv ne legyen senki. A mai fiatalok ezen az éjszakán ezer százalék, hogy alkoholt fognak inni, őrült táncot lejtenek egy helyi szórakozó helyen, vagy diszkóban, beülnek egy kocsmába. Ha nem is publikus szórakozóhelyre gyűlnek össze, akkor egész valószínű, hogy valamelyikük házibulit szervez. Az is nyilván a tombolásról, a szórakozásról, a nevetésről, a kikapcsolódásról fog szólni, amit ők felettébb élveznek, a szomszédok már kevésbé. Nekik az számít, hogy szülők nélkül, csak a barátok társaságában hülyülhessenek, tréfálkozzanak egymáson, táncoljanak, énekeljenek.
Engedjük el őket a barátaikkal, mert ha tiltjuk, ők csak még inkább menni akarnak, és akár a szülők tudta és beleegyezése nélkül lóg meg otthonról. Ha engedéllyel megy el bulizni, legalább tisztában leszünk azzal, hogy merre jár. Ha lázadásból szökik meg, erre esély se lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük