Kezdőlap » Karácsony » Mit csinálnak a gyerekek Karácsonykor?

Mit csinálnak a gyerekek Karácsonykor?

A karácsonyi időszak közeledtével legjobban talán a gyerekek kerülnek izgalomba. Nemcsak maga a Karácsony Ünnepe az, ami jókedvre deríti őket, hanem ezzel párhuzamosan az idén is rohamosan közeledő téli szünidő. Idén a szünet egy kicsivel hosszabb is lesz, tudomásom szerint két hét. Ilyenkor a gyerekek felhőtlenül boldogok, nincs suli.

A téli szünidőt és a Karácsonyt a gyerekek is többféle módon élik meg. Valakik otthon maradnak a téli szünet teljes időtartama alatt és otthon is ünneplik a Karácsonyt, valakik viszont a szüleikkel vagy mással melegebb éghajlatú országba utaznak egy kicsit nyaralni, vagy éppen hóval jól ellátott országba síelni. Persze itthon is vannak kiváló kirándulóhelyek, ahol jókat lehet sétálni, futkosni, hó esetén akár síelni is.

A karácsonyi ajándékvárásnál, vagy a fenyőfa esetleges közös felállításánál és feldíszítésénél jobb program nagyon nem kell a gyerekeknek. A kisebbek jó sok dolgot kérnek a Jézuskától, a nagyobbak szintén, csak ők már a szülőktől kérik mindezt. Szenteste érdekes látni azt a sok gyereket, akik az utcán sétálnak a szülőkkel nagyszülőkkel és óriási izgalommal várják, hogy mikor érnek már haza.
Hazaérkeztük után megszólal a csengő, esetleg valamilyen karácsonyi dal és a szépen feldíszített fenyőfa alatt megtalálják az ajándékokat, amit már alig várnak felbontani. Ilyenkor aztán nagy az öröm, vagy néha a szomorúság, mert nem azt az ajándékot kapta meg a nebuló, melyre éppen várt volna. Természetesen a Jézuska tele van pénzzel, nem is érthető, hogy nem tud mindent megvenni némely gyermeknek. Azt szeretném ha idén kevesebb gyerek lenne olyan helyzetben, hogy keveset, vagy esetleg semmit sem kap Karácsonykor.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük