Kezdőlap » Szilveszter » Mit csináljunk, legyen otthoni tűzijáték vagy ne?

Mit csináljunk, legyen otthoni tűzijáték vagy ne?

Szilveszter éjfél a tűzijátékokról is szól, hiszen a városok általában éjfélkor tűzijátékkal köszöntik az újévet és ajándékozzák meg az ünneplő tömeget. A város utcái megtelnek élettel. Napjainkban egyre több helyen lehet szilveszter előtt tűzijátékokat vásárolni, így egyre többen meg is veszik és otthon saját tűzijáték showt rendeznek.

Ti is szoktatok saját tűzijátékot rendezni vagy csak a városira mentek fel?

Ha otthon tűzijátékot rendeztek, akkor csak felnőtt gyújthatja be, mivel igen nagy balesetet tud okozni, éppen ezért nagyon körülményesnek kell lennünk. Nem mindegy hová és hogyan állítjuk fel őket. Nagyon nagy károkat és sérüléseket tud okozni egy-egy rosszul fellőtt tűzijáték. Mindig nézzük meg, hogy stabilan áll-e a kis tartókájában, hiszen általában a tűzijátékokhoz jár egy tartó, ha csak nem kézből indítható. A kézből indítható tűzijátékokkal nagyon kell vigyázni, ne kalimpáljunk vele, tartsuk erősen és a magasba, ha meggyújtottuk, lehetőleg olyas valaki fogja a kezébe, aki nem fél tőle, és nem ijed meg a durranástól, valamint nem gondolja meg magát az utolsó pillanatban és dobja el félelmében, mivel ez baleset veszélyes, illetve nagy károkat tud csinálni.

Szinte minden utcában van egy ház, ahol saját tűzijátékot szerveznek, így ha nem merünk sajátot szervezni, vagy a nagy hideg miatt nincs kedvünk elmenni a városi tűzijátékra, akkor sem valószínű, hogy tűzijáték látványa nélkül maradunk ezen az este.

Nos, házi vagy városi tűzijáték lesz nálatok? A döntés a ti kezetekben van!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük