Kezdőlap » Látnivalók » Mit csinálhatunk Egerben?

Mit csinálhatunk Egerben?

Eger igen nagy látogatottsággal bíró város, ahonnan a turisták soha nem mennek el dolguk végezetlenül. Eger városáról sokunknak egyből a Szépasszony-völgy jut eszünkbe, ahol – főképpen ha jó az idő és nem esik- jókedvűen el lehet borozgatni, meg lehet ebédelni, vacsorázni és akár több órát is el lehet tölteni. Amikor én Egerben kirándulok, jókat szoktam sétálni a Dobó téren, megnézem az egri bazilikát, egy ízben még volt szerencsém ellátogatni a város alatt húzódó pincerendszerbe is. Természetesen mindig ellátogatunk Dobó várába, ahol a kazamatában tett látogatásunk is igen emlékezetes, mert még az ágyút is elsütötték a fülem mellett, vagyis imitálták a durranását.

A Vár kiállítása közül többször is láttuk a panoptikumot ahol Jumurdzsák figurájával is lehet szemezni, valamint természetesen Bornemissza János , Vica és maga Dobó István figurája is megtalálható. A Vár után elsétáltunk a Minaretbe, ahol még nem sikerült megmásznom a tornyot, mert egyszerre csak egy irányban engedik fel és le az embereket és mindig sokan voltak. Természetesen a Szépasszony-völgy is támadásunk célpontja, egy időben mindig megvolt, hogy melyik pincébe tértünk be, de az utóbbi időben inkább csak ad-hoc jelleggel választottuk ki a pincét, meg utána a lent található egyik éttermet.

Régebben azért jóval olcsóbban gyűrtük le Szépasszony-völgyét, az árak azonban ott is emelkedtek. Érdemes ellátogatni a csillagvizsgálóba, ahol érdekes eszközöket lehet látni és a távcsövekbe is érdekes belekukkantani. Ottlétünkkor megnéztük a patikamúzeumot is, végre nem gyógyszer beszerzése miatt voltam patikában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Festői szépségű fjordok

Sajnos keveseknek adatik meg, hogy Norvégiába repüljenek, pedig a meredek sziklafalak övezte smaragd öblöket mindenkinek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük