Kezdőlap » Hobbi » Mit alkothatunk az üres papírgurigákból?

Mit alkothatunk az üres papírgurigákból?

Nemrég nagyon sok olyan kép kezdett terjedni a neten, melyeken a wc-papír felszabdalt papírgurigáiból készült dekorációk szerepeltek. Ezek nagyrészt falidíszek, melyek azon az elven alapultak, hogy a gurigákat vékony, kb. 1,5-2 cm széles gyűrűkre vágjuk. Ezeket kétoldalt összecsippentjük és szem alakúra igazítjuk. Az így nyert, sziromhoz hasonlító formákat összeragasztjuk úgy, hogy virágokat, leveleket, ágakat, bimbókat formázzon. A végeredményt a legegyszerűbb festékszóróval lefesteni – ecsettel nagyon macerás lenne. Ha a hátteret (papírt vagy magát a falat) színesre festjük, érdekes hatásokat hozhatunk létre.

Rózsaszínnel például virágzó cseresznyefákat, zölddel nyári erdőt, sárgával, vörössel, narancssárgával pedig őszi fákat idézhetünk fel. Elegáns kontrasztot alkothatunk, ha a virágszirmokat a színes háttér előtt feketére festjük. Ez ráadásul nagy kontrasztot is eredményez, ami jól láthatóvá teszi a mintát.
Ha a kis gyűrűket nem a lapjukkal, hanem az élükkel egymás felé fordítva ragasztjuk össze, térbeli virágformákat hozhatunk létre. Hurkapálcára ragasztva elegáns csokrokat alkothatunk belőlük.
A gyerekek számára aranyos állatfigurákat lehet festeni a gurigákra. A henger felső tetejét kétoldalt benyomjuk úgy, hogy a fennmaradó csücskök fület formázzanak. Ez alapja lehet bagolynak, rókának, nyuszinak vagy bármely olyan állatfigurának, amelyhez felfelé álló füleket szoktunk rajzolni.
Vannak művészek, akik a wc-papír hengereket választották alapanyagul, például addig gyűrögetik a hengert, amíg rendkívül élethű arcokat, szoborféleségeket nem hoznak létre belőlük. Ezekkel is próbálkozhatunk, például igyekezzünk különféle érzelmeket kifejezni a figurák arcán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük