Kezdőlap » Hotel » Mississippi állam

Mississippi állam

Mississippi állam az Amerikai Egyesült Államok délnyugati területén található, nevét a Mississippi-folyóról kapta, amely az állam nyugati oldalán végig folyik, majd a hatalmas deltatorkolatával a Karib-tengerbe ömlik. Mississippi területét többnyire erdő borítja, itt található az örökzöld liliomfa, amely az egész államban terem. Szintén híresek a helyi halfarmok, ahonnan az egész Egyesült Államok területére szállítanak harcsákat.
Mississippi legnagyobb városa a 174 ezer fős lakosságú Jackson, majd ezt követi Gulfport, és Hattiesburg. Szállást az egyes városokban interneten is tudunk keresni, bőséges kínálatot fogunk találni 1-től egészen 5 csillagos szállodákig, valamint apartmanokat, és diákszállásokat.
Hogyha Mississippi államba szeretnénk utazni, akkor hasonlóan, mint az összes államnál, a legnagyobb városba fogjuk a legtöbb repülőjáratot találni. Szóval Jacksonba érdemes érkeznünk, hiszen innen eljuthatunk mindegyik városba, és kisebb településekre is. Magyarországról több útvonalon keresztül utazhatunk, és több légitársaság közül választhatunk. Indít ide repülőjáratokat a KLM Royal Dutch Airlines, a Delta Airlines, és a Continental Airlines is. Egyes járatokon át kell szállni, van ahol Amszterdamban, másik gépnél Frankfurtban, vagy Houstonban. Az útiköltséggel úgy számoljunk, hogy retúrjeggyel legalább 300 ezer forintba fog kerülni a repülőjegy ára.
Mississippi államban rengeteg látnivaló van, így hogyha kedvünk támad megismerni a környéket, akkor nézzünk utána interneten, vagy az utazási irodákban, hogy éppen milyen programok, és látnivalók vannak a városban, ahová utazunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük