Kezdőlap » Film » Miről szól a Vasember?

Miről szól a Vasember?

A Vasember képregény már az 1960-as években megjelent az Egyesült Államokban. A történet szerint egy gazdag milliárdos fegyvergyáros, Tony Stark éppen egy fegyverbemutatóra érkezik Afganisztánba. A bemutató után, azonban a reptérre vezető után, terroristák támadják meg, és elrabolják, majd egy hegyi barlangba viszik. A támadás során azonban, Stark mellett felrobbant egy általa tervezett rakéta, amely sok-sok repesszel árasztotta el a testét. Rögtönzött módon megműtik, és amit tudnak kiszednek a testéből, de sok ott marad. Hogy életben tartsák, a mellkasába ültetnek egy elektromágnest, hogy a szívétől a repeszeket távol tartsa. A terroristák rá akarják venni, hogy a bemutatón bemutatott Jericho rakétát építse meg.

Ő azonban egy miniatűr ARC reaktort épít meg, és ezzel helyettesíti az elektromágnest a testében. Ezután neki látnak Jinsennel, hogy megépítsék azt a fegyvert amivel kijuthatnak a barlangból. Ez egy kezdetleges páncél lesz, amit a Stark testében található reaktor lát el energiával. A szökés sikeres, ám Jinsen meghal.

Stark visszakerül Malibuba, ahol otthon neki kezd az újabb, modernebb, precízebb páncél megtervezésének. Ez sikerrel zárul, ám az első teszt repülésen kiderül, hogy a vas, nem éppen alkalmas nagy magasságokban való repülésre. Ezért arany-titán ötvözetet használ ahhoz, hogy megépítse a páncélt, és így kapja meg a jellegzetes vörös-sárga színkollekciót. Ezzel később visszamegy Afganisztánba, hogy leszámoljon korábbi fogva tartóival. Barátjáról kiderül, hogy épp ő akarta megöletni, hogy övé legyen az egész cég. A terroristák átadják neki a barlangban megépített páncélt, amiből otthon egy hatalmas szerkezetet épít. Tony vele is sikeresen megküzd, és felvállalja a nyilvánosság előtt, hogy Ő Vasember.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük