Kezdőlap » Film » Miről szól a Tűzgyűrű?

Miről szól a Tűzgyűrű?

Az idei év egyik legjobban várt filmje. Ez egy olyan történet, amely már nagyon régóta foglalkoztatja az embereket, a tudósokat. Létezik-e kapu a világok között, és mi történne, ha megjelenne egy a földön? Sokan keressük a földönkívülieket, másik értelmes lényeket, de mindannyian a világűr felé tekintünk.

Mi van akkor, ha nyílik egy dimenziókapu a Csendes Óceán alatt, és onnan hatalmas, szörnyű rémek, szörnyetegek jönnének elő, és elkezdenék elpusztítani a földi életet? Ezt az elméletet, teóriát mutatja be ez a film. Visszatekintést nem sokat kapunk, csak elmesélik, hogy mi történt, amikor az első szörny előjött a féreglyukból, és mennyi idő alatt tudták megállítani. Aztán mennyi idő után jött a következő, majd az újabb, és újabb szörnyek, és elmesélik, hogyan vette fel az emberiség velük a harcot.
Saját szörnyeket teremtettünk. Olyan hatalmas, épületnagyságú robotokat, amelyeket emberek az elméjükkel neutronkapcsolattal irányítanak. Egy ilyen hatalmas gép irányításához azonban nem volt elég egy elme, ezért ketten kellenek az irányításához. Két pilóta kell ahhoz, hogy biztonságosan el tudják vezetni, és annak a két pilótának kompatibilisnek kell lennie egymásra, mert csak így képesek egy elmeként irányítani az gépet. Így próbálják meg legyőzni a szörnyeket, ami egy ideig sikerül is.

Ám egy robot pont annyira hasznos, mint amilyen jók a pilóták. Belőlük valóságos sztárok lettek. Ám a szörnyek egyre nagyobbak, fejlettebbek, és okosabbak lettek, így az embereknek is újabb fejlesztésekre volt szükség. Egy testvérpár volt az egyik leghíresebb, akik a film elején megküzdenek egy szörnyek (kaiju) de az idősebbik meghal, és a fiatalabbik 5 éven keresztül egy falon dolgozik, amelyet arra terveztek, hogy megvédje a városokat a kaijuktól. Őt megkeresi a hadsereg, és egy utolsó bevetésre küldik, hogy megszüntessék a kapcsolatot a két világ között, és végérvényesen leszámoljanak a földön túlról jött fenyegetéssel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük