Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a Tíz kicsi néger című krimi?

Miről szól a Tíz kicsi néger című krimi?

Agatha Christie egyik legjobb krimije a Tíz kicsi néger.
Tíz ember, akik nem ismerik egymást, meghívást kapnak egy villába, ami egy szigeten áll. A sziget egy néger fejhez hasonlít, így arról kapta a nevét. A tulajdonosról fura pletykák terjengenek, a vendégeknek meg mindnek van rejtegetnivalója, senkinek se tiszta a múltja. A tulajdonosok azonban meg se jelennek. A szobákban az egész krimit beárnyékoló vers van. A vers a 10 kicsi négerről szól, akik a végére elfogynak.

Az ebédlőben 10 kicsi négerfej szobor van, amikor vacsorához ülnek, egyszer csak megszólal a gramofon és mindegyik embernek bemutatja a múltját. Kiderül, hogy mindegyikük gyilkolt a múltban. Néhány példa a gyilkosságra: az egyikük részegen operált, így a páciense belehalt. A másik ember elzavarta a cselédlányt, amikor megtudta, hogy terhes. A lány bánatában öngyilkos lett. A következő ember elütött egy embert, de származása miatt semmilyen büntetést nem kapott. A következő hagyja vízbefullni a rábízott kisfiút, csupán az örökség miatt. Mind brutális gyilkossá, mind kapzsi indok miatt. Így igazságot oszt az ismeretlen ember. A sziget körül hatalmas vihar kerekedik, így sehogy se tudnak hazajutni. A szigeten ragadtak. Elkezdődik a borzadalom. Mindegyik négerfej egy embert eredményez, ahogy fogynak az emberek, fogynak a négerfejek. A végére vajon ki éli túl az egészet?

A legtöbb olvasó mindig visszalapoz a versikére, ezzel fokozva a borzalmakat. Kellemes borzongást okoz a könyv olvasása a legtöbb ember számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük