Kezdőlap » Film » Miről szól a Sherlock Holmes?

Miről szól a Sherlock Holmes?

Sherlock Holmes karaktere már nagyon régi. A történet Sir Arthur Conan Doyle regénye alapján keletkezett. A legújabb film 2009-ben született meg Robert Dowey Jr. és Jude Law főszereplésével. A történet szerint van egy sorozatgyilkos Londonban, aki fiatal nőket gyilkol meg fekete mágia segítségével. A film elején kiderül, hogy ez a személy egy nagynevű lord, név szerint Blackwood, akit ezután letartóztatnak és kivégzésre ítélnek. Az ítéletet végrehajtják, de azután nem sokkal értesítik Holmes-t, hogy Blackwood feltámadt. Habár ezt nehezen hiszik el, mégis elmennek a temetőbe, ahol megbizonyosodnak arról, hogy a sírt tényleg feltörték, méghozzá belülről, tehát csak onnan jöhetett ki valaki. Ezután kezdődik a harc, a nyomozás, hogyan is támadhatott fel a sorozatgyilkos.

Holmes nem hisz a fekete mágiában, így minden bizonyítékot begyűjt, hogy biztosra menjen, valami más áll a háttérben, ami segített Blackwood-nak kiszabadulnia. A kivégzés után Watson volt az orvosszakértő, aki megállapította, hogy Blackwood halott, így az ő orvosi tekintélye is múlik azon, hogyan zárul majd a kettejük nyomozása. Holmes-t egy régi ismerőse Miss Adler felkéri, hogy keressen meg neki egy embert. Blackwood sírjának felnyitásakor azonban kiderül, hogy az ember halott, és éppen az ő sírjában nyugszik.

Adler viszont egy nagyon félelmetes embernek dolgozik, aki szeretne valamit megkapni. A vörös törpe, akit Holmes-nak meg kellett volna találnia, nagy tudós volt, aki elkészítette az első vegyi fegyvert, amivel Blackwood és csapata meg akarta ölni a képviselőket, hogy átvegye a hatalmat. Ezt Holmes megakadályozta, és végül Blackwood tényleg meghalt. Kiderült, hogy minden csak színjáték volt. Nem volt szó semmilyen mágiáról. Azonban a gépezet egy részét Moriarty professzor megszerezte. Az, akinek Adler dolgozott. Itt kezdődik el a harc Holmes és Moriarty között.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük