Kezdőlap » Film » Miről szól a Sherlock Holmes 2?

Miről szól a Sherlock Holmes 2?

A Sherlock Holmes 2 2011-ben jelent meg és egy nagyon jó film lett. A főszerepet továbbra is Robert Downey jr. és Jude Law játszotta. A történet szerint az előző részben már feltűnt -igaz csak hangját hallottuk- James Moriarty Professzor, hatalmas bűntetteket hajt végre, hogy a fegyveriparban minél nagyobb befolyást szerezzen. Ezért, hogy minél több céggel rendelkezzen, minél több gyára legyen. Ismeretlen befektetőként bevásárolja magát Németország egyik legismertebb fegyvergyártó vállalatába a Meinhart által vezetett cégbe, amely egyben az ő cége is. Anarchistákat bérel fel, hogy német és francia városokban robbantsanak, és ezzel egymásra haragítsák a két országot.

Egy merénylet alatt megöleti Meinhartot, hogy a cége az övé legyen, és ha háborúra kerülne a sor, akkor a felhalmozott készletet eladja egész Európának, országtól, politikai beállítottságtól függetlenül mindenkinek árul fegyvereket, de nem csak azt. Kötszertől a lőszerig mindent árul. Svájcban tartanak egy békekonferenciát, ahol megtárgyalják az eseményeket, és Moriarty egyik embere, a jósnő Sim bátyja, aki alávetette magát egy kísérleti operációnak, amely során a francia nagykövet arcát ültették át az ő arcára.

Az ő feladata lenne megölni a német nagykövetet, mert így azonnal kirobbanna a háború, és Moriarty rengeteg pénzt zsebelne be. Holmes és társa, Watson professzor feladata, hogy ezt megakadályozzák, és a film végén egy egészen érdekes jelenet játszódik le, amely után kicsit szomorúan érzi magát a néző, ám a legutolsó jelenet mindent megmagyaráz, és nagy kő esik le a néző szívéről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük