Kezdőlap » Film » Miről szól a Revolution című sorozat?

Miről szól a Revolution című sorozat?

Mi mihez kezdenénk, ha egyik pillanatról a másikra, minden figyelmeztető jel nélkül eltűnne a áram? Na nem csak pillanatnyi áramkimaradásról lenne szó, a nem tartósról, mi több, örökre szóló áram megvonásról. Nem lenne se villany, se telefon, nem működnének az elektromos készülékek. Mintha megállna a világ. Minden olyan dolgot, ami ma a mindennapjaink szerves része, nélkülöznünk kellene. Elképzelhetetlennek tatjuk mai fejjel, ugye?
Na, a Revolution című sorozat épp erről szól. Az egész világon lekapcsolják az áramot. A mit sem sejtő emberek az elején még reménykednek, hogy csak átmeneti probléma, és hogy hamar helyre áll a réi rend. De nem így történik. Megkezdődik a harc a túlélésért. És amikor az életed a cél, nincs kegyelem. Lopások, csalások, gyilkosságok követik egymást, mindenki küzd az élelemért. Amikor a boltokat már mind kifosztották, a házakt mind kirámolták, az emberek kénytelenek belátni, hogy hosszú távra kell ilyen körülmények között berendezkedni. A szerencsése, akik vidéken éltek, vagy az áramszünet beálltakor előrelátóan odaköltöztek, mezőgazdasági termelése fogtak. A városiak a lepukkant betondzsungelben próbálnak küzdeni a talon maradásért.
De persze az emberek nem maradhatnak vezető és államforma nélkül. Köztársaság? Diktatúra? Anarchia? Akkor nem marad el a forradalom sem, ahogy azt a cím is sejteti.
Néhány bennfentes tudós, akik magát az áramszünetet okozták, vagyis kifejlesztették az előidéző technológiát, mely rossz kezekbe került, tudja csak, hogy ki álla történtek hátterében.
A szereplők között alig találunk ismert nevet. A Twilight rajongók ismerős arcként köszönthetik Billy Burke-öt, aki az egyik főszereplő. Elizabeth Mitchell is ismerős lehet már más sorozatokból (Lost, V, min veszélyes, Különleges ügyosztály) de rajtuk kívül kevésbé ismert, egyéb, de ismert sorozatokban epizódszerelőként feltűnő színészek alkotják a szereplő gárdát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük