Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a Nyolcadik utas a halál című könyv?

Miről szól a Nyolcadik utas a halál című könyv?

Alan Dean Foster nagysikerű könyve, vagyis az Alien. Az első rész. Hét hibernált ember és Jones macska sodródik az űrben a Nostromo teherűrhajó fedélzetén. A hajó be van programozva, hogy a célnál ébressze fel az embereket, de ha segélyhívó jelet kap, akkor ébressze fel a legénységet. Itt kezdődik a történet…
A hajó vészjelet fog be egy ismeretlen bolygoról, így a legénység odamegy megvizsgálni, hogy kinek kell segíteni. A bolygón fura tojásokat találnak egy hatalmas űrhajószerű dologban. A tojásból fura kis lények ugrálnak ki, az emberek arcára. Az egyik legénység tagját megtámadják. Visszaviszik az űrhajóra, de Ripley nem akarja visszaengedi a karantén miatt. Ebben az esetben rövid lenne a sorozat :)
Ellenkeznek vele, és beengedik őket. A lényt vizsgálják, ami a legénység arcára tapad, de nem tudják leszedni, mert ha megsebesítik, akkor savat lövel ki vérként funkcionálva, ezzel megvédve magát.
Másnapra a lény eltűnik, akit meg megtámadott jól érzi magát, de evés közben hirtelen a mellkasához kap, és kijön belőle a kis Alien. Innentől kezdődik a menekülés, az űrben messzire mindentől. A lény egyre gyorsabban fejlődik, hamarosan hatalmas lesz, és válogatós nélkül öl mindenkit. A szellőzőcsatornákon keresztül közlekedik. A fő célja az életben maradás, semmi más.
Próbálják kicselezni, de általában nem sikerült nekik, a lény rendkívül ügyes, és mindent megtesz azért, hogy ő győzzön.
Végül csak Ripley menekül meg csodával határos módon, így továbbsodródik az űrben Jones macskával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük