Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a Három vak egér című könyv?

Miről szól a Három vak egér című könyv?

A semmi közepén nyílik egy kis fogadó. Ez általában nem egy vendégcsalogató megoldás, de csodák csodájára jönnek a vendégek szépen sorban.
Különös alakok érkeznek: Christopher Wren walesi fiatalember epezöld nyakkendőben, és kaján vigyorral a száján. Mrs. Boyle zöld külseje még rosszabb belsőt rejt, mindenben talál hibát, semmi se jó neki. Metcalf őrnagy titokzatos ember, semmit se árul el magáról, senkivel se beszélget, csak elvonul a szobájába. Mr. Paravicini aki furcsa módon vizslatja a hölgyeket.
Giles és Molly Davis vezeti a fogadót, annyi munkát kapnak, hogy észre se veszik, micsoda fura alakok érkeznek.
Egy hóvihar elzárja a fogadót a külvilágtól. Ez még nem is lenne félelmetes, de hótalpakon érkezik a rémhír egy rendőrtől, aki elmondja, hogy Londonban gyilkosság történt, és a gyilkos itt van, ebben a fogadóban. Nem hagyja abba a gyilkolást, újra ölni fog.
A csapat egyik fele börtönbe illene, a másik fele elmegyógyintézetbe. Vajon ki lehet a gyilkos? Ki hova tud menekülni egy kis fogadóba, amit elzár a külvilágtól a hatalmas hódombok? Van e menekülés? Kiderül e, hogy ki a gyilkos? Kitől kell félnie az embernek?
A könyv , VI. György édesanyja születésnapjára íródott, a kívánsága az volt, hogy legyen egy történet Agatha Christie-től. Így először rádiójáték formájában volt hallható a krimi.
Később átdolgozta és kibővítette, így egy válogatáskötet része lett.
Végül színpadi mű is lett belőle, Egérfogó címen, ami elnyerte a leghosszabb ideig játszott darab címet. Igazán sikeres lett.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük