Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a Gyilkosság az Orient expresszen című könyv?

Miről szól a Gyilkosság az Orient expresszen című könyv?

Agatha Christie állítólag akkor írta a legjobb krimiket, amikor mosogatnia kellett, hiszen azt utálta. Ilyenkor ölni tudott volna. Vajon ez a mű is akkor készült?
Hercule Poirot híres magándetektív, Isztambulból Angliába utazik vonattal. Az Orient Expresszre már nem kap jegyet, de elintézik neki, hogy mégis kapjon fülkét. Ilyenkor kezdődik a bonyodalom, az egyik utas felismeri a híres detektívet és megkéri, hogy nyomozzon. Az út úgyis hosszú. Ismeretlentől levelet kap az utas fenyegető üzenettel. A detektívnek nem szimpatikus az ember, így elutasítja az ajánlatát, másnap lehetséges megbízóját holtan találják a fülkéjében. Poriot hihetetlenül makacs, dölyfös és egyben a zsenik zsenije. Végül csak elkezd nyomozni, meg akarja találni a gyilkost, mielőtt a városba érnek, és a hatóságok elveszik az ügyet. Hótorlasz miatt a vonat nem tud haladni, így bőven van rá ideje. Az emberek pánikolnak, mindenki másba látja a gyilkost, vajon hol les ránk egy settenkedő árny? Elérik e a következő várost? Vagy ottmaradnak a hóban ragadt vonaton?
A végén megtalálják a gyilkost, de rengeteg hirtelen fordulatot tartalmaz a könyv.
A lényeg, hogy ne hóesésben a vonaton döcögve kezdjünk hozzá, lehet, hogy rémeket fogunk látni, meglapuló gyilkosokat, gyanúsan viselkedő embereket, esetleg fantom hótorlaszokat.
Csodálatos krimi, a moly-n a 19. legjobb krimi helyét foglalja el a listán.
A behavazott expressz címmel is megjelent, sőt hangoskönyvben is, Balázs Péter színművész előadásában 6 CD-n meghallgatható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük