Kezdőlap » Művészet » Miről szól a Feed – Etetés című könyv?

Miről szól a Feed – Etetés című könyv?

Manapság már minden cuki, a vámpírok aranyosak, dögösek, a vérfarkasok fél pucéran mászkálnak a filmekben, és a zombik és már tündibündi emberek, csak mindent elfelejtenek.
Most itt tartunk, így nehezen kezdtem bele a könyvbe, hiszen zombi, biztos cuki lesz, de nem, nem az lett.
2014-et írunk, megtalálják a rák, és a nátha ellenszerét. Ez így csodálatos, de az ellenszer valami újat hozott létre, egy új vírust, amitől zombi lesz az ember. Ezt Feltámadásnak nevezik el.
Eltelik 20 év, ekkor játszódik a történet, amikor is mindenhova vérvizsgálattal lehet bejutni, hordozható vérvizsgálók vannak, az emberek mindent megtesznek, hogy ne kapjak meg a vírust. Különböző számokkal vannak jelölve a körzetek, attól függően melyik veszélyesebb. Így ha belépnek a házba, fertőtlenítő fürdőt kapnak, hogy a véletlenül bejutó vírus utolsó nyomai is eltűnjenek.
A bloggerek korát éljük, Georgia és Shaun Mason testvérpár, blogot írnak, tudósítanak, így tájékoztatják az embereket. Meghívják őket konferenciákra, felkérik őket, hogy még több embert értesítsenek a külvilágról. Zombibiztos autóval mászkálnak, és mindent figyelnek. De aztán rájönnek az összeesküvésre, hogy miért is jött létre ez a vírus. Innentől nincs megállás, a főbb hatalmak mindent megtesznek azért, hogy ne írják le az igazságot, mert akkor az emberek fellázadnak.
Végül a hatalom azt hiszi, hogy győzött, vírussal mérgezett nyíllal lelövik a tudósítót, de ő kicselezi őket, van egy injekciója, ami lassítja a vírus hatását, és addig leírja az igazságot a hatalomról.
Nem egy tipikus happy end, hiszen a szereplő meghal benne, ráadásul a testvére lövi le, amikor zombivá változik.
Végre nem egy szokásos zombi történet, hanem valami más.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Ford graffitiseket keres budapesti forgatásához

A Ford egy igazi sztárral forgat Budapesten 2013. március 23-24-én: Ken Block, a gymkhana koronázatlan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük