Kezdőlap » Hobbi » Miről szól a A bolygó neve: Halál című könyv?

Miről szól a A bolygó neve: Halál című könyv?

Alan Dean Foster sikeres könyve a bolygó neve: Halál, a nagysikerű nyolcadik utas a halál könyv/film folytatása. Alien sok embernek nem a kis zöld emberkéket jelent, hanem a hatalmas gyilkoló szörnyet az űrben.
A történet ott folytatódik, ahol az első könyv abbamaradt. Ellen Ripley túlélte az Alien támadást és Jones nevű macskájával az űrben sodródik az ismeretlen felé. Egy űrhajó megtalálja őket, és a megmentésükre siet. A megmentő bolygón szörnyű dologgal szembesül, azzal hogy összesen ötvenhét évet töltött hibernálva, addigra a földi élete eltűnt, meghalt a családja, a lánya, semmi se marad.
Ilyen kétségek között él a bolygón, a történetét elmondja, persze senki se hisz neki, sőt elmondják hogy a bolygóra telepítettek családokat, hogy ott dolgozhassanak. Ripley fejében újra lejátszódik az iszonyat, hogy mi történhet ott a családokkal, de megnyugtatják, hogy semmi baj nem történt.
Ezidáig…
Ripley nem repülhet többet, ez a büntetése, ezért rakodómunkás lesz, éjszaka újra és újra megtámadja az Alien.
Aztán egyik nap megjelenik Társaság embere, Burke, és a Gyarmatügyi Flotta tisztje, Gorman hadnagy, közle Ripleyel, hogy megszakadt a kapcsolat a bolygóval, ezért katonai egységet akarnak kiküldeni, és hogy menjen velük, mint szakértő. Először vonakodik, aztán megemlítik neki, hogy tudják, hogy minden este rémálmok gyötrik és így hátha leszámolhatna a rémálmaival, és újból normális élete lehetne.
Azonban a bolygón kiderül, hogy mégse olyan békés életük van a családoknak, megtalálják az Alien tojásokat, és kezdetét veszi az újabb rémálom…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük